Mašek se Schubertem rozhodli v úvodu
Klub

Mašek se Schubertem rozhodli v úvodu

Redakce

Boleslavským parádně vyšlo úvodních deset minut, kdy nejprve jarní kanonýr Mašek a tři minuty po něm Schubert překonali jabloneckého brankáře, čímž výrazně ovlivnili obraz hry v prvním poločase. Navzdory trvalé boleslavské převaze těsně před přestávkou Jablonečtí snížili. Po přestávce už žádný gól nepadl. Nejblíže k němu měl Vaněček, který trefil tyč jablonecké branky. Boleslavští se výhrou posunuli na čtvrtou pozici v ČFL.

V počáteční boleslavské aktivitě se neprosadil Dittrich, který po oklamání dvou protihráčů nepřesně centroval. V 7. minutě svižnou kombinační akci, která začala u Schuberta a pokračovala přes M.Sedláčka a Vajgla, zakončil gólovou trefou Mašek – 0:1. V 10. minutě nedorozumění obránce Rathouze a brankáře Bočoka využil Schubert ke zvýšení skóre – 0:2.

Kolem 17. minuty kopali Boleslavští tři rohy, ale třetí gól nedali. Teprve ve 25. minutě se Jablonečtí dostali k prvnímu vážnějšímu ohrožení soupeřovy branky po nedůslednosti boleslavské obrany, ale v dalším průběhu bylo více vzruchu na druhé straně hřiště.

Trestný kop Vajgla od postranní čáry hlavičkoval Mašek těsně vedle. Boleslavští hráli s větší chutí a byli znatelně rychlejší i nápaditější v práci s míčem. Ovšem deset minut před přestávkou polevili a soupeř toho náležitě využil. Po Procházkově akci střílel Nulíček slabě, o chvíli později Nulíček obral o míč Svobodu a přihrál Procházkovi, jehož ránu zablokoval Mrvík. Dvě minuty před přestávkou po zaváhání M.Sedláčka na půlící čáře zkusil Nulíček v rychlém kontru přejít přes vybíhajícího Šedu kličkou, ovšem míč mu utekl do zámezí.

Ve 45. minutě Procházka našel na levé straně volného Norka a ten z úhlu nekompromisní ranou prostřelil Šedu – 1:2.

Ani ve druhém poločase nebyla o zajímavé fotbalové momenty nouze, šance měly oba týmy, ale gól už nepadl ani jeden.

V 50. minutě Šeda vyrazil trestňák Rathouze, dvě minuty poté lapil boleslavský gólman střelu Procházky. Boleslavští odpověděli Vaněčkovou nepřesnou střelou a především v 57. minutě po Dittrichově centru bombou Maška, kterou Bočok se štěstím vyrazil. Následovala zase jablonecká kanonáda. Nulíčkovi ve střelbě obětavým pádem zabránil Svoboda, povedenou ránu Procházky vyrazil Šeda.

V 63. minutě předvedl střeleckou pohotovost M.Sedláček, ale jeho nádherný volej od levé tyče vyrazil Bočok. V 72. minutě Adam z výhodné pozice na hranici trestného území netrefil boleslavskou branku a v 83. minutě se před Šedou ocitl zcela sám Krejčí, ovšem byl tak překvapený, že nedokázal přesně zakončit.

V závěrečných minutách včetně jedné nadčasové byla nebezpečnější mladoboleslavská ofenzíva. V 84. minutě po Sedláčkově rohovém kopu gólovou hlavičku Brezinského zázračně vyrazil Bočok a po dalším rohu Vaněček trefil levou tyč jablonecké branky. V předposlední minutě nedosáhl Mašek na míč, když byl na malém vápně na hranici pravidel bráněn protihráčem.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Svoboda, Brezinský, Mrvík, Horák – Dittrich (90. Kadlec), Vajgl, M.Sedláček, Vaněček – Mašek, Schubert (88. Kalíšek). Připraveni ještě byli útočník Dytrt a brankář Ehrenberger.

Sestava FK Jablonec 97“B“: Bočok – Krejčí, Mička, Rathouz, Norek – Novotný, Adam, Šísler, Kulhánek (31. Šulc) – Procházka, Nulíček. Připraveni ještě byli Vávra, Ruman, Janků, Baranyk, Petřivý a Kopal.

Góly: 45. Norek – 7. Mašek, 10. Schubert

ŽK: M.Sedláček

Rozhodčí: Rožec – Wencl, Žilka

Diváků: 150

Fanshop banner