Hloušek nahradil Peřinu
Klub

Hloušek nahradil Peřinu

Redakce

U dorosteneckého áčka skončil trenér Jaroslav Peřina a jeho úlohu převzal Josef Hloušek od pondělního tréninku 26. května. Rozhodlo tak sportovní vedení FK Mladá Boleslav po sobotní prohře dorostenců v Praze se Spartou a před posledními třemi mistrovskými zápasy (doma s Teplicemi a Příbramí, venku v Brně), ve kterých je potřeba vyhrát, aby se povedla záchrana v celostátní dorostenecké lize.

Josef Hloušek přišel v letošním březnu z Varnsdorfu a podílel se v roli Stannerova asistent na jarním obrození dospělého áčka v I. Gambrinus lize. Nyní jej čeká mise u boleslavského dorosteneckého áčka, které je nováčkem celostátní ligy a potácí se těsně nad sestupovou propastí.

Ze šestnáctičlenné celostátní dorostenecké ligy sestupují poslední dvě družstva. FK Mladá Boleslav je aktuálně třetí od konce, když s předposledním Hradcem Králové má shodný počet bodů a před poslední Jihlavou odstup pěti bodů.

Ze zbývajících tří mistrovských utkání prvním soupeřem budou Teplice v domácím prostředí boleslavského Městského stadionu. Boleslavští na podzim v Teplicích vyhráli jednoznačně 9:0 (Dudka 2, Chramosta 2, Bořil 2, Záblacký, Kubát, Bílý). V předposledním kole jedou do Brna, které na podzim doma porazili 2:1 góly Zbrožka a Bořila. Mistrovskou sezónu zakončí doma proti Příbrami, na jejímž hřišti na podzim prohráli 2:3 (Dudka, Chramosta).

Setrvání v celostátní lize boleslavským dorostencům přiblíží bezchybný výkon a zisk devíti bodů v posledních třech zápasech. Kdyby i Hradec Králové stoprocentně bodoval, má Mladá Boleslav nevýhodu horší bilance ve vzájemných střetnutích (1:1 a 1:2).

Hradec Králové však v závěru ligy jede dvakrát ven (do Ostravy a do Prahy na Slavii) a doma hraje jenom jednou (se Zlínem). Podobný program má Jihlava, která také hraje dvakrát na soupeřových hřištích (v Opavě a v Praze s Bohemians) a pouze jednou doma (se Slováckem).

Fanshop banner