Promarnili bod při posledním rohu
Klub

Promarnili bod při posledním rohu

Redakce

Boleslavští v dalším velmi důležitém utkání nastoupili na pražském Strahově proti domácí Spartě. Vzhledem k postavení v tabulce, konkrétně na poslední nesestupové příčce, by se mladoboleslavským mladíkům hodil každý bod. Naneštěstí se ještě před začátkem zápasu při rozcvičení zranil Bořil, místo něhož naskočil Pečínka. Prohrané utkání na Spartě bylo posledním pro trenéra Jaroslav Peřinu, kterého vedení klubu v pondělí 26. května odvolalo.

Boleslavští hráči hned od úvodu dobře přistupovali k soupeřovým hráčům, byli zdravě agresivní a vytvořili si i první šanci. Ve 12. minutě našlápl Kubát, prošel do pokutového území, ale trefil pouze padajícího brankáře Mokrohajského. V 16. minutě se opět Kubát otočil v pokutovém území a ranou ze dvanácti metrů přestřelil domácí branku.

Sparta se pokoušela o střelbu především ze střední vzdálenosti, ale bez vážnějšího ohrožení boleslavské branky. Ve 25.minutě kopal roh domácí Nejepsa a boleslavští hráči neuhlídali Košúta, který hlavou otevřel brankový účet utkání - 1:0.

Ve 35.minutě se po faulu na Kubáta kopal přímý volný kop, který Chramosta zatočil za tyč sparťanské branky, ale Mokrohajský se opět vyznamenal. I proto skončil poločas těsným vedením Sparty.

Mladé Boleslavi se povedl vstup do druhého poločasu. V 55. minutě po akci Kubáta nasprintoval Hubač do pokutového území a vybíhajícímu Mokrohajskému nedal tentokrát šanci - 1:1.

Poté Sparta zamkla boleslavské fotbalisty na jejich polovině a deset minut létaly centry ze všech stran kolem Stuchlého branky, ale ten se svými obránci odolávala. V 68. minutě obešel Chramosta dva obránce, ale zakončil nedůrazně. V 78.minutě se dostal za soupeřovu obranu Humaj, ale místo zpětné přihrávky bez efektu zakončoval. V 88. minutě opět Chramosta neproměnil svou šanci.

Krutý trest za nevyužité šance přišel v poslední chvíli zápasu. Při sparťanském rohovém kopu zaváhala celá boleslavská defenzív, čehož využil Gulajev a dal vítězný gól - 2:1.

Zdrcený trenér Jaroslav Peřina po utkání řekl: „Těžko se mi hodnotí. V poli a na šance jsme vyhráli, ale body nemáme. Myslím, že jsme tady měli uhrát minimálně bod, ale nestalo se. Klukům mohu vyčíst jen ty dvě standardní situace, jinak výkon byl velmi dobrý, ale dvě gólové chyby ho degradují. Družstvo má před sebou tři poslední zápasy a rozhodně má záchranu ještě ve svých rukách, hráči nesmí nic vzdát, protože platí, že kdo se vzdá, ten prohrává a my prohrát nechceme.“

Pro Jaroslav Peřinu bylo utkání AC Sparta Praha – FC Mladá Boleslav 2:1 posledním ve funkci trenéra, ze které byl v pondělí sportovním vedením boleslavského klubu odvolán. V posledních třech mistrovských zápasech dorostenecké družstvo za záchranou povede trenér Josef Hloušek.

Sestava FK Mladá Boleslav: Stuchlý – Pečínka, Bílý, Pára, Olšák – Hubač (80. Zeman), Záblacký, Šorm, Fabián (64. Dudka) - Chramosta, Kubát (70. Humaj).

Góly: 25. Košút, 90. Gulajev - 55.Hubač

ŽK: Záblacký, Dudka

Fanshop banner