Boleslavští mezi ligovými hvězdami
Klub

Boleslavští mezi ligovými hvězdami

Redakce

Fotbalista, trenér, talent a osobnost uplynulé ligy budou oficiálně vyhlášeni na slavnostním středečním večeru 28. května od 20,30 hodin v pražském divadle Hybernia v přímém televizním přenosu České televize na druhém programu. Z FK Mladá Boleslav sice nikdo není mezi elitou nominovaných na přední umístění, ale jinak v dalších pořadích už boleslavští fotbalisté figurují.

V kategorii Fotbalista roku je nominována pětice Petr Čech, Marek Jankulovski, Pavel Nedvěd, Tomáš Rosický a Tomáš Ujfaluši. Šestý skončil Jan Koller a sedmý Marek Matějovský, který na podzim 2007 kopal za Mladou Boleslav, ale na jaře 2008 už za anglický Reading. Na dvaadvacátém místě je Jan Ranoch společně s Romanem Bednářem, hráčem skotského Hearts of Midlothian a hostujícího v anglickém West Bromwich Albion, jenž na britské ostrovy odešel před třemi roky z Mladé Boleslavi.

V kategorii Trenér roku je nominována trojice Karel Brückner, Karel Jarolím a Miroslav Soukup. Na osmém místě skončil exboleslavský kouč Dušan Uhrin mladší, v současnosti trénující v rumunském Temešváru.

V kategorii Talent roku je nominována trojice Martin Fenin, Luboš Kalouda a Jan Šimůnek. Z mladoboleslavských mladíků se Jakub Řezníček s jedním hlasem ocitl na čtrnácté příčce společně s Fillem, Hořavou, Marečkem, Moravcem, Necidem, Pekhartem, Mazuchem, Dočkalem a Švecem.

V kategorii Osobnost ligy je nominována trojice Tomáš Řepka, Pavel Verbíř a Stanislav Vlček. Na desátém místě skončil exboleslavský Marek Matějovský a devatenáctý je boleslavský útočník Radim Holub společně s rozhodčím Příhodou a fotbalisty Hunalem, Bejblem, L.Doškem a Slezákem.

Kdo z finálových nominací nakonec vyhraje v jednotlivých kategoriích se fotbaloví příznivci dozví až večer 28. května při slavnostním vyhlašování v pražském divadle Hybernia a při sledování televizního programu ČT2.

Fanshop banner