Body nečekaně těžce vydřené
Klub

Body nečekaně těžce vydřené

Redakce

V existenčním utkání nehráli boleslavští dorostenci vůbec dobře. Od úvodu utkání byli horším týmem a soupeř ze dna tabulky je přehrával téměř ve všech směrech. V osobních soubojích prohrávali, pohyb po hřišti měli velmi malátný a celkový obraz obranné i útočné činnosti vyzníval velmi špatně. Jakoby na hráčích ležela tíha povinnosti vyhrát a zároveň i černá vzpomínka na podzimní šestigólovou nakládačku na Vysočině.

Přestože byli Boleslavští teoreticky připravení na soupeřovy brejky, v praxi na hřišti si s nimi nedokázali poradit. Oba jihlavští útočníci si výborně hledali prostory k nabíhání a protože boleslavská obranná čtveřice velmi málo vzájemně komunikovala, šance si vytvářeli především Jihlavští.

Už v 10. minutě Tecl postupoval sám na Stuchlého, ale naštěstí šanci nevyužil. Ve 22. minutě Vydra také svou příležitost neproměnil. Boleslavští se snažili pouze o střelbu ze střední vzdálenosti, například Dudka vypálil dvakrát, ale byly to velmi nepřipravené akce. A když už se Bořil dostal do gólové příležitosti, nedůraznou střelou pouze vyprášil jihlavskému brankáři rukavice. První poločas zaslouženě vyhráli Jihlavští gólem Tecla – 0:1.

Do druhého poločasu Boleslavští vstoupili o poznání aktivněji. Zlepšili pohyb, ale Jihlavští hráli nadále opravdu velmi dobře. Naštěstí pro Boleslav své šance zahazovali.

Ovšem boleslavští hráči nezůstávali pozadu a vytvářeli si také dostatek střeleckých příležitostí. Malík šel sám na brankáře, Chramosta zahodil stoprocentní šanci, Kubát trefil tyč. Teprve až v 87. minutě se ze skrumáže trefil Hubač - 1:1. V hektickém závěru se boleslavští mladíci snažili všemi silami strhnout vítězství na svoji stranu, což se jim nakonec povedlo. Malík se otočil okolo obránce v pokutovém území a ten ho fauloval. Kopala se penalta a zodpovědnost na sebe vzal Chramosta, který Boleslav posunul k veledůležitému vítězství - 2:1.

Jaroslav Peřina ke hře svých svěřenců řekl: „Za výkon v prvním poločase se musíme stydět. A co si hráči dovolili vůči klubu, je neodpustitelné. Jejich zodpovědnost by měla být taková, že musí vypustit duši za to, aby klub zachránil extraligovou příslušnost. A to rozhodně první poločas nedělali. Po zvýšení hlasu v kabině jsme v druhém poločase prokázali alespoň vůli po zlepšení. Náš herní projev však byl ostudný a hráči si musí uvědomit, že bojují nejen za sebe, ale především za klub a proto si rozhodně za svůj výkon musí stydět.“

Sestava FK Mladá Boleslav: Stuchlý – Malík, Bílý, Pára, Olšák (75. Tvaroha) - Bořil (63. Hubač), Záblacký, Šorm, Dudka - Chramosta, Humaj (44. Kubát).

Góly: 87. Hubač, 90. Chramosta - Tecl

ŽK hráčů FK MB: Malík, Olšák, Humaj, Chramosta

Fanshop banner