Jiří Mašek se rozstřílel
Klub

Jiří Mašek se rozstřílel

Redakce

Devětadvacetiletý forvard Jiří Mašek s bilancí 169 startů a 33 gólů v tuzemské lize prohání na jaře v dresu boleslavské rezervy obrany třetiligových soupeřů. V posledních čtyřech mistrovských zápasech dal čtyři góly. Zvýšil tak počet svých jarních třetiligových zásahů na šest a prostřílel se do čela kanonýrského pořadí boleslavské juniorky před Michala Sedláčka, jehož si trenér Stanner v závěru jarní sezóny vytáhl do prvoligového áčka.

Jarní pořadí střelců FK Mladá Boleslav“B“: 6 – Mašek, 4 – M. Sedláček, 2 – T. Sedláček, Dittrich, 1 – Schubert, Kadlec.

Mladoboleslavský odchovanec Jiří Mašek nasbíral fotbalové zkušenosti především v Jablonci a Teplicích. Loňské evropské putování mezi tureckými kluby Malatyaspor a Ankaragücü a rakouským Innsbruckem vyznělo pro hráče spíše rozpačitě než úspěšně. Od loňského prosince si v Mladé Boleslavi připsal pouhých pět ligových startů bez gólového zápisu. O to více se činil v třetiligovém rezervním týmu. Ke třem trefám v zimní přípravě přidal dalších šest v jarní mistrovské sezóně a s devíti góly je nejúspěšnějším kanonýrem FK Mladá Boleslav“B“. V mladoboleslavském klubu momentálně hostuje na speciální povolení hráčské komise UEFA, neboť do konce letošního června je smluvně vázaný v zahraničí.

Jaký bude jeho další osud? „Ještě nevím, od léta budu volným hráčem, tak se uvidí,“ odpověděl Jiří Mašek bezprostředně po vydařeném utkání FK Mladá Boleslav"B" - FC Slovan Liberec"B" 3:1, ve kterém dal dva góly.

Fanshop banner