Boleslav prohrála se Žižkovem i podruhé
Klub

Boleslav prohrála se Žižkovem i podruhé

Redakce

Odveta se nepovedla. I ve druhém střetnutí s žižkovským soupeřem Boleslavští podlehli. Stačil k tomu jediný gól, na kterém se i tentokrát podílel Moughfire, podzimní boleslavský kat, jehož střelu šťastně pro Žižkov a nešťastně pro Boleslav tečoval Kalod. Přestože Žižkovští hráli velmi důrazně, mnohdy až na hranici pravidel, a Boleslavské fotbal hodně bolel, tak se utkání odehrálo bez jediného napomínání žlutou kartou. Mladou Boleslav tato prohra odsunula na sedmé místo v konečném pořadí I.Gambrinus ligy 2007/08.

První poločas byla Mladá Boleslav aktivnějším týmem a nic na tom nezměnilo ani vynucené střídání, když už v 9. minutě musel kvůli zraněnému kotníku odstoupit Táborský a nahradil jej prvoligový nováček Schubert.

Několik boleslavských útoků včetně největší šance skončily ofsajdem, někdy oprávněným, jindy vymyšleným. Ve 20. minutě povedenou akci přes Schuberta a Rajnocha zakončil Kysela střelou, kterou žižkovský brankář Bartalský vyrazil a Řezníček doklepl do sítě. Rozhodčí však nesmyslně odmávali a odpískali ofsajd. Naopak vůbec sudí Kocourek nepískal, když ve 36. minutě při Kalinově centrovaném trestňáku Besta složil Rajnocha ragbyovým stylem na žižkovské penaltě.

Největší žižkovskou šancí byl v 39. minutě Straceným technicky kopnutý trestňák ze strany velkého čtverce, který se odrazil od břevna boleslavské branky.

Po změně stran začali aktivněji Boleslavští, ale moc žižkovského brankáře nezaměstnávali. S blížícím se závěrem utkání se naopak Žižkovští čím dál více tlačili před boleslavskou branku. Śvancarův průnik zastavil Kopic, Švancarův centr na Straceného stáhl Šeda, Straceného centr hlavičkoval Kalod těsně vedle pravé boleslavské tyče.

V 77. minutě po rozehraném žižkovském rohu vystřelil Moughfire a ve skrumáži na malém vápně míč za Šedova záda nasměroval Kalod – 0:1.

V posledních minutách včetně čtyř nastavených se hrálo před žižkovskou brankou. Po Poláčkově trestňáku Rajnoch tísněn obráncem překopl branku. Kalina vybojoval roh a než ho sám rozehrál naběhl si do žižkovského vápna i brankář Šeda. Na těsné boleslavské prohře se však už nic nezměnilo.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda – Ševinský, Rolko, Kopic, Kalina – Kysela (64. Mendy), Rajnoch, Opiela, Poláček – Táborský (9. Schubert, 82. T.Sedláček), Řezníček.

Sestava FK Viktoria Žižkov: Bartalaský – Jaroslav Procházka, Pilař, Besta, Xavier – Stracený, Tinga (46. Novotný), Tomáš Procházka, Moughfire – Demjan (61. Švancara), Kalod (88. Bukač).

Gól: 77. Kalod

Rozhodčí: Kocourek – Ubias, Novák

Diváků:1820

Fanshop banner