Mašek s Dittrichem prostříleli Uvarenka
Klub

Mašek s Dittrichem prostříleli Uvarenka

Redakce

V kvalitním utkání bylo po celou dobu na co koukat. Oba týmy devadesát minut neúnavně usilovaly o mistrovské body, ačkoliv ani jeden z nich nebyl pod hrozbou sestupu či v naději na postup. Gólově se prosadili Boleslavští přičiněním Maška a Dittricha. Liberečtí vyzráli na brankáře Ehrenbergera jen jednou v prvním poločase, po přestávce však pro byl nepřekonatelnou překážkou.

Poklidnou úvodní čtvrthodinu završilo obléhání liberecké branky. V 15. minutě téměř u rohového praporku obehrál Ganugrava libereckého beka a u jeho centru u bližší tyče byla Maškova hlava dříve než Uvarenkovy ruce – 1:0.

Tři minuty po úvodním gólu Vajgl uvolnil parádní kolmicí Vaněčka, tomu však míč utekl a liberecký brankář měl snadnou práci.

Ve 26. minutě předvedl Dittrich famózní sólovou akci přes celou polovinu hřiště, když přešel přes pět protihráčů a suverénně podle gólmana skóroval – 2:0.

Za půl hodiny vystřelili Liberečtí dvakrát směrem na boleslavskou branku, ale ani jednou ji netrefili. Ve 30. minutě Dohnálek poslal do boleslavského vápna Vlaska a ten špičkou kopačky přehodil laxně vybíhajícího Ehrenbergera – 2:1.

V závěru poločasu se na Vaněčkův centr cpal Ditrrich tak vehementně, že mu sudí Šedivý odpískal útočný faul. A při Vajglově rohu nechala liberecká obrana Ganugravu, aby si zpracoval v klidu míč a vystřelil. Gruzínský mladík však vypálil těsně nad.

Po změně stran musel liberecký brankář poprvé zasahovat v 53. minutě. Vajglův trestňák se marně snažili hlavami usměrnit Mašek s Procházkou a Uvarenko ho reflexivně vytlačil od pravé tyče na roh.

Ve druhém poločase byli Liberečtí aktivnější, než v prvním. V 56. minutě střílel Martan vedle, v 58. minutě před Vítem míč přikryl boleslavský gólman a v 61. minutě povedenou ránu Víta vytlačil Ehrenberger z pod břevna na roh. Po jeho rozehrání hlavičkoval Krátký nad. V 64. minutě stoper Mrvík nedoskočil na centr a Brožíkovu střelu u pravé tyče kryl Ehrenberger. V 66. minutě Brožík hlavičkoval nad.

V 69. minutě Ganugrava nepochopitelnou a tím pádem nečekanou zpětnou přihrávkou vyslal do šance protihráče Martana, který sice utekl boleslavským stoperům, ale nevyzrál na Ehrenbergera, jenž ho na hranici pokutového území vychytal.

V 78. minutě Uvarenko sice Vajglův rohový kop vyboxoval mimo trestné území, tam však číhal Kadlec, jehož tečovaná bomba jen těsně přeletěla libereckou branku. V 85. minutě po rychlé akci po pravém křídle střílel Kadlec z úhlu, liberecký gólman míč vyrazil jen k nohám Maška, pro kterého nebyl problém z malého vápna trefit odkrytou branku – 3:1.

V 88. minutě závar před boleslavskou branou vyřešili Ehrenberger s Mrvíkem a v 89. minutě po Mrvíkově chybě šel Zeman sám na Ehrenbergera, který jej však zastavil podobně jako před dvaceti minutami Martana.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Ehrenberger – Svoboda, Mrvík, Procházka, Brezinský (76. Kalíšek) – Dittrich (62. Kadlec), Vizingr, Vajgl, Ganugrava (76. Dytrt) – Mašek, Vaněček. připraveni ještě byli Horák a Krch.

Sestava FC Slovan Liberec“B“: Uvarenko – Dohnálek, Krátký, Radek Dejmek, Rehák (46. Zeman) – Novotný, Bílek, Vlasko, Vít (89. Pechar) – Martan, Brožík (84. Kesner). Připraveni ještě byli Širanec, Pyšek a Mareček.

Góly: 15. a 85. Mašek, 26. Dittrich – 30. Vlasko

ŽK: Ganugrava, Procházka, Svoboda – Krátký, Zeman

ČK: Vlasko

Rozhodčí: Šedivý – Šedivka, Slavíček

Diváků: 160

Fanshop banner