Dorostenci ve Francii čtvrtí
Klub

Dorostenci ve Francii čtvrtí

Redakce

Družstvo mladších dorostenců FK Mladá Boleslav se umístilo na čtvrtém místě mezinárodního turnaje ve francouzském Gonfreville L´Orcher. Turnaj s velmi kvalitní konkurencí pořádala ve dnech 10.-12. května agentura E.S.I. pan Huga Losenického. Boleslavští z pěti turnajových střetnutí vyhráli dvě, jedno sehráli nerozhodně a ve dvou prohráli nejtěsnějším poměrem. Družstvo tvořili brankáři Hošťálek, Slach a hráči Bělík, Dragoun, Honc, Janda, Kašík, Maňas, Mlynka, Sedláček, Štěpánek, Tipta, Volf, Živný, Zahustel, Borovička, Martin Šťastný.

Boleslavští dorostenci v základní skupině porazili domácí družstvo Gonfreville 4:0, ve druhém utkání zvítězili nad FC Rouen 1:0 a s anglickým týmem FC Portsmouth se rozešli smírně 1:1. V semifinále narazili na tým Standard de Liege. Sice odehráli velmi kvalitní utkání, v jehož celém průběhu byli lepší, než soupeř, ale přesto prohráli 0:1.

V malém finále, čili v utkání o 3.- 4. místo se opakovaně utkali s anglickým FC Portsmouth, ovšem podruhé ho již nezdolali a prohráli nejtěsnějším rozdílem 0:1. A tak v konečném pořadí obsadili čtvrté místo. Nic nebylo platné uznání francouzských pořadatelů, že se boleslavské družstvo prezentovalo velmi dobrým fotbalovým projevem, když v neúprosném turnajovém systému nezvládli dvě poslední utkání, ve kterých nedali ani jeden gól.

Fanshop banner