Stanner se těší na výhru
Klub

Stanner se těší na výhru

Redakce

Moc podobných ligových utkání není, aby oba soupeři hráli bez stresu povinného zisku bodů pro záchranu či umístění na předních příčkách. Přestože duel posledního kola I. Gambrinus ligy FK Viktoria Žižkov – FK Mladá Boleslav v sobotním odpoledni od tří hodin vypadá na pohodové utkání, boleslavský trenér Karel Stanner odmítá názor, že v něm o nic nejde. On osobně touží po výhře a ten samý přístup předpokládá u fotbalistů v boleslavských dresech.

„Očekávám, že boleslavští hráči předvedou lepší fotbal než proti Slavii a že na žižkovském hřišti vyhrají. Každé utkání začíná od stavu nula nula a hráči by se měli pokaždé snažit dovést ho do úspěšného konce.“

Těšíte se tedy na pohledný fotbal?

„Těším se, že vyhrajeme.“

Jaký je nejbližší program mladoboleslavských fotbalistů?

„Po závěrečném ligovém utkání mají v neděli volno a v pondělí 19. května dopoledne se všichni sejdou na pražské Fakultě tělesné výchovy a sportu, kde absolvují zátěžové testy, abychom věděli v jakém stavu skončili sezónu a mohli výsledky porovnat s testy, které podstoupí po letní přípravě před zahájením nového mistrovského ročníku.“

Takže teprve až na FTVS propotí na běžícím pásu trička, skončí hráčům stará sezóna. Většina členů prvoligového kádru nastoupí dovolenou od úterý 20. května s výjimkou asi šesti fotbalistů, kteří budou do konce května pomáhat juniorce v mistrácích ČFL. Letní přípravu zahájí ve druhém červnovém týdnu a od 16. do 22. června odjedou na kondiční soustředění do Špindlerova Mlýna.

Z dalšího programu letní přípravy FK Mladá Boleslav je zatím známo, že v sobotu 5. července se zúčastní letního turnaje O pohár starosty města Čelákovice a že v jednání je přátelské utkání v Hannoveru s bundesligovým soupeřem i další tři přípravná utkání proti zahraničním soupeřům v rámci druhého letního soustředění v rakouském Bad Gleichenbergu (14.-21.7.). Nový ročník I.Gambrinus ligy 2008/09 začne v prvním srpnovém víkendu.

Fanshop banner