Matějovský zase trénoval v Mladé Boleslavi
Klub

Matějovský zase trénoval v Mladé Boleslavi

Redakce

Marek Matějovský na počátku roku přestoupil do anglického Readingu, ale v polovině května opět trénoval v dobře známém prostředí areálu Městského stadionu v Mladé Boleslavi. „Anglická nejvyšší soutěž skončila o týden dříve než česká a tak jsem se v Boleslavi dohodl, aby mě nechali trénovat,“ vysvětlil Marek Matějovský. Trénink pod vedením Stannera a jeho asistentů Hlouška i Maiera absolvoval celý a s chutí si zahrál i přibližně půlhodinové tréninkové utkání.


Poslechněte si názory Marka Matějovského ve video reportáži na TV Bolka.

Událost to byla tak zajímavá, že se do Mladé Boleslavi vypravil i štáb České televize. Její reportér především zjišťoval, jak Matějovský vnímá absenci zraněného Tomáše Rosického v nominaci na červnové Euro 2008.

„Co se stalo s Tomášem, je nepříjemné pro celý český nároďák, ale věřím, že se to nějak zvládne a tým bude úspěšný.“

Cítíte velkou zodpovědnost, když se o vás hovoří, jako o adeptovi na Rosického roli ve středu reprezentační zálohy?

„Zodpovědnost reprezentovat by pro mě byla, i kdyby Tomáš hrál.“

Letošní mistrovství Evropy bude pro Matějovského první velký turnaj, který v reprezentačním dresu absolvuje. Věří, že bude pro český tým úspěšný. O co jste zkušenější po necelém půlroce v anglické Premier League?

„Každý den jsem musel dokazovat, že mám na to být v tamní obrovské konkurenci. Trénuje tam až pětadvacet hráčů, ze kterých se dělá nominace na zápas, a jenom se objevit v té nominaci je velký úspěch. Každý trénink jsem se snažil odvést co nejlepší práci, abych přesvědčil trenéra, že týmu pomůžu.“

V Anglii vás něco překvapilo nebo dokonce zaskočilo?

„Co jsem slyšel, to se naplnilo a možná i předčilo očekávání. Lidé v Anglii fotbalem žijí a ligové utkání je pro ně velký svátek.“

Marek Matějovský prozradil, že boleslavský fotbal sledoval prostřednictvím internetu a pokud mu náročný program dovolil, tak i poslouchal reportáže z utkání na radiu Bolka. Když je nyní v Česku, nenechá si ujít poslední ligové utkání Mladé Boleslavi?

„Mrzí mě, že jsem nestihl domácí utkání Boleslavi se Slavií a tak se určitě pojedu na Viktorii Žižkov podívat.“

Fanshop banner