Rajnoch je téměř dvakrát úspěšnější než Švancara
Klub

Rajnoch je téměř dvakrát úspěšnější než Švancara

Redakce

Poslední ligové utkání jarní sezóny FK Viktorie Žižkov – FK Mladá Boleslav se hraje v sobotu 17. května od 15 hodin v Praze. Střetnou se v něm šestý tým s desátým aktuálního pořadí I. Gambrinus ligy. Šestá Mladá Boleslav lepší už být nemůže a případný pokles ji hrozí jen o jednu příčku. Desátá Viktoria Žižkov si může polepšit maximálně o jedno místo a pohoršit jen o dvě. Je na hráčích obou klubů, jak atraktivní fotbal předvedou za této oboustranně pohodové situace.

Před květnovou prohrou se Slavií Praha 0:2 sehrála Mladá Boleslav patnáct ligových utkání, ve kterých nevyšla střelecky naprázdno. Naposledy se stalo, že nedala v ligovém mistráku gól, v neděli 12. listopadu 2007 v Plzni, kde prohrála také 0:2. Mezi těmito dvěma porážkami s nulou v každém z patnácti utkání dala alespoň jeden gól, i když vyhrála jen sedmkrát a třikrát prohrála a pětkrát remizovala.

Po domácí prohře se Slavií Praha už střetnutí posledního ligového kola na Žižkově nezmění nelichotivý statistický fakt, že Mladá Boleslav ligový ročník 2007/08 skončí s lepší bilanci z utkání venkovních než domácích. Ve čtrnácti venkovních utkáních (6 5 3) získala dosud třiadvacet bodů, tedy o čtyři více než doma, při aktivním skóre 19:15. Z patnácti domácích utkání (5 4 6) při zisku devatenácti bodů má definitivně pasivní skóre 18:20.

Nejlepším boleslavským střelcem je letos bezkonkurenčně Jan Rajnoch. S jedenácti góly je nejlépe střílejícím záložníkem I.Gambrinus ligy.

Žižkovský kanonýr Petr Švancara překonal soupeřovy brankáře šestkrát. To je shodný počinek s druhým nejlepším boleslavským střelcem Radimem Holubem.

Pořadí ligových střelců před posledním kolem: 15 – Václav Svěrkoš (Ostrava), 11Jan Rajnoch (Mladá Boleslav), 10 – Goce Toleski (Slavia Praha) a Miroslav Slepička (Sparta Praha), 8 – Lukáš Magera (Ostrava), Libor Došek (Sparta Praha), Libor Žůrek (Zlín), 7 – Aleš Besta (Brno), Robert Zeher (Ostrava), Stanislav Vlček (Slavia Praha), Martin Fenin (Teplice), 6Radim Holub (Mladá Boleslav), Petr Švancara (Žižkov), Tomáš Došek (Brno), Andrej Kerič (Liberec), Marek Jarolím (Slavia Praha), Jiří Jeslínek (Sparta Praha), Michal Doležal (Teplice).

V dalším pořadí jsou z boleslavského klubu Jakub Řezníček, Ivo Táborský a ze žižkovského kádru Ondřej Kušnír a Richard Kalod se 4 góly, z boleslavské sestavy Jan Kysela a ze žižkovského mužstva Radek Bukač, Tomáš Procházka a Luděk Stracený se 3 góly.

Fanshop banner