S Žižkovem jsme vloni začali špatně ligu
Klub

S Žižkovem jsme vloni začali špatně ligu

Redakce

Historie vzájemných střetů Mladé Boleslavi s Viktorií Žižkov v nejvyšší tuzemské lize je velmi stručná. Začala totiž teprve v loňském 5. srpnu a tak bilanci tvoří jediné utkání z úvodního kola ročníku 2007/08 I. Gambrinus ligy. Hrálo se na boleslavském Městském stadionu a Mladá Boleslav ho prohrála 0:1 gólem žižkovského náhradníka Moughfire. Byl to hodně mizerný start do ligy pro mužstvo a počátek konce krátké kariéry trenéra Zajíce.

Nic nebylo platné, že Boleslavští začali aktivněji, když po půlhodině hry Táborský hlavičkoval pouze do břevna a jinak se on ani nikdo z jeho spoluhráčů do černého netrefil. Že utkání neskončilo bezgólovou plichtou, rozhodl v 87. minutě Moughfire, který v létě 2007 přišel do Viktorie Žižkov ze slovenské Sence a na boleslavském trávníku byl od 70. minuty. Ze dvaceti metrů zamířil do horního růžku boleslavské branky tak parádně, že Miller byl krátký.

Srpnové utkání mělo málo vídané vyvrcholení. Jeden z asistentů rozhodčího byl kvůli svalovému poranění ošetřován a následně i vystřídán. Hlavní rozhodčí potom utkání nastavoval o sedm minut. V poslední minutě kuriózně dlouhého prodloužení Poláčkův oblouček z trestného kopu hlavičkoval do žižkovské sítě Rajnoch, ale vyrovnávací gól rozhodčí Mladé Boleslavi upřeli pro mylně posouzený ofsajd.

Loňská sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Ševinský (19. T.Sedláček), Rajnoch, Rolko, Hrdlička – Kalina, Matějovský, Voříšek, Brunclík (64. Poláček) – Kysela, Táborský (79. Holub). Připraveni ještě byli Pižanowski, Řezníček, Ordoš, Vaněček.

Loňská sestava FK Viktoria Žižkov: Pařízek – Kučera, Labant, Besta, Šťastný – Kušnír, Procházka, Novotný (85. Bažík), Stracený (73. Kalod) – Bukač (70. Moughfire), Švancara. Připraveni ještě byli Bartalský, Jambor, Kropík, Pilař.

V loňském roce 2007 ještě dříve, než v historicky prvním ligovém střetnutí se v rámci zimní přípravy v březnu hrálo přátelské utkání FK Mladá Boleslav – FK Viktoria Žižkov 2:1 (Abraham, Ordoš – Bažík).

V ročníku 2001/02 Mladá Boleslav ve 4. kole tuzemského poháru ČMFS vyřadila Viktorií Žižkov, tehdejšího obhájce pohárového prvenství z předchozího ročníku, těsnou výhrou 1:0. Postoupila do čtvrtfinále, ale tam narazila na Baník Ostrava, který ji po bezgólové plichtě vyřadil v penaltovém rozstřelu.

O mnoho let dříve, než o prvoligové body Mladá Boleslav hrála s Viktorií Žižkov o mistrovské body v soutěžním ročníku 1978/79 v jedné ze tří skupin druhé ligy tehdejšího Československa.

Fanshop banner