Prohráli gólem z penalty
Klub

Prohráli gólem z penalty

Redakce

Po prohře na jihu Čech spadla boleslavská juniorka z pátého na šesté místo v tabulce ČFL. Boleslavský brankář Ehrenberger inkasoval deset minut po zahájení utkání z penalty, ale dalším střelám odolal. Přesto jeho tým nedosáhl na body, neboť v ofenzívě vyšli Boleslavští zcela na prázdno. Trenér Tymich dal příležitost k získání zkušeností mladíkům Párovi, Dudkovi, Humajovi a Chramostovi, neboť dorostenecké týmy měly volný víkend, když si svá mistrovská utkání předehrály v předchozím týdnu.

Hned v první minutě měl šanci českobudějovický Adamec, ale prováhal ji. Přesto se Jihočeši dostali brzo do vedení. Po faulu na Mašáta proměnil Mrkvička pokutový kop – 1:0. Boleslavská obrana nadále čelila aktivitám soupeře. Žižka s Dolejšem minuli branku, ve 30. minutě Adamcův trestný kop vytáhl brankář Ehrenberger na tyč a zabránil tak dalšímu jistému gólu ve své síti.

Tři minuty před přestávkou byl po zákroku Máchy ošetřován boleslavský Kadlec, který už kvůli zranění ve druhém poločase nepokračoval ve hře. Ehrenberger zmařil v 57. minutě Mrkvičkovu šanci a v 76. Adamcův atak. V závěrečné čtvrthodince si českobudějovický brankář Pešula poradil s ránami Dytrta i Vajgla.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Ehrenberger – Pára (72. Kalíšek), Mrvík, Vizingr, Brezinský – Kadlec (46. Dudka), Svoboda, Vajgl, Horák – Humaj, Dytrt (82. Chramosta).

Sestava Dynama České Budějovice“B“: Pešula – Tischler, Bambule, Mácha, Šmíd – Pouzar (72. Picka), Žižka, Mašát, Dolejš (87. Rakovan) – Adamec, Mrkvička (75. Kučera).

Gól: 10. Mrkvička

ŽK: Mašát (ČB)

Diváků: 125

Fanshop banner