Boleslav sestřelili sešívaní cizinci Toleski a Belaid
Klub

Boleslav sestřelili sešívaní cizinci Toleski a Belaid

Redakce

Jarní vítěznou šňůru boleslavskému mužstvu přeťala Slavia Praha urputně bojující o mistrovský titul. Mladá Boleslav po pěti výhrách v nepřetržité řadě prohrála doma a potvrdila tak statistická data, že v tomto soutěžním ročníku sbírá body spíše z cizích hřišť než z vlastního trávníku. Na inkasované góly z kopaček Toleskiho a Belaida odpověděla jen Řezníčkem, ale tomu rozhodčí neuznal gól pro domnělý ofsajd. V závěrečných fázích utkání soupeře podržel vynikajícími zákroky brankář Vaniak.

Pražské Slavii vyšel úvod utkání, neboť v 9. minutě její kanonýr Toleski usměrnil Belaidův centr z levého křídla za Millerova záda – 0:1. V následujících nejbližších minutách působili boleslavští fotbalisté hodně zaskočeně, kdežto Slávisté se uklidnili a kombinovali ve středu hřiště bez velké snahy zaútočit.

Později Slavisté zahrozili Šenkeříkovou střelou a Šmicerovou akcí po pravé straně, když před tím Belaid obral o míč Hrdličku. Boleslavská obrana však již odolala.

Na druhé straně centrované boleslavské míče bez velkých obtíží odvraceli stopeři Brabec a Latka. Brankář Vaniak měl nejvíce práce ve 24. minutě s Poláčkovou střelou z úhlu. S blížící se přestávkou přibývalo tvrdosti v osobních soubojích, ale sudí Franěk ke žlutému napomínání nesáhl, i když některé zákroky si o ně říkaly.

Druhý poločas začali Boleslavští viditelně aktivněji, než ukončili ten první. Ale po narážečce s Hrdličkou mířil Rajnoch mimo a po spolupráci s Řezníčkem se boleslavský kanonýr sice trefil k tyči, ovšem Vaniak se tam vrhnul včas.

V 61. minutě utekl Ševinskému podle levé čáry Švento a perfektní přihrávkou našel u vzdálenější tyče Belaida, pro kterého nebyl problém z malého vápna doklepnout míč do odkryté branky – 0:2.

V 66. minutě se boleslavští hráči i příznivci dvakrát zlobili na rozhodčího Fraňka. Nejprve nechal bez trestu viditelné strčení Latky do Táborského, který před Vaniakovou brankou natahoval po vysokém míči, a vzápětí přehlédl hraní rukou slávistického obránce ve vlastním trestném území.

V 77. minutě prošel Kalina přes dva protihráče, ale akci úspěšně nezakončil. V 78. minutě chyboval Vaniak, když neudržel míč, ten doklepl Řezníček do slávistické sítě, ale rozhodčí nesmyslně gól neuznal pro domnělý ofsajd T.Sedláčka, jenž se vůbec nezúčastňoval hry. V 84. minutě po spolupráci s Řezníčkem uvolnil Rajnoch parádně Táborského, kterému míč sebral v posledním možném momentu Vaniak. Srážku s boleslavským útočníkem odnesl zraněním, ale po krátkém ošetření pokračoval ve hře.

Slávistický gólman svůj tým podržel v předposlední minutě při povedené Rajnochově bombě, kterou nepustil do pravého horního růžku.

Boleslavskou obranu až do konce hry zle proháněl Švento. V 87. minutě po jeho akci nepřesně střílel Černý a v 88. minutě slovenský rychlík zkusil sám přehodit vybíhajícího Millera, ale boleslavskou branku netrefil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Ševinský, Rolko, Procházka, Kalina – M.Sedláček (55. T.Sedláček), Rajnoch, Hrdlička (70. Kopic), Poláček – Řezníček, Mendy (63. Táborský). Připraveni ještě byli Hodúr, Schubert a Šeda.

Sestava SK Slavia Praha: Vaniak - Krajčík, Brabec, Latka, Hubáček – Belaid, Šmicer (70. Abraham), Suchý, Švento – Toleski (83. Černý), Šenkeřík (74. Pudil). Připraveni ještě byli Tavares, Blažek, Volešák a Kubásek.

ŽK: Procházka – Belaid, Toleski

Góly: 9. Toleski, 61. Belaid

Rozhodčí: Franěk – Slavík, Gallo

Diváků: 5000 (vyprodáno)

Fanshop banner