Rajnoch versus Toleski
Klub

Rajnoch versus Toleski

Redakce

Při utkání předposledního kola I.Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – SK Slavia Praha v sobotním odpoledni 10. května od 15 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu se diváci mohou těšit na přímý souboj druhého nejlepšího ligového kanonýra Jana Rajnocha v boleslavských barvách se čtvrtým mužem ze střeleckého pořadí Goce Toleskim v sešívaném dresu. Rajnoch dal jednáct, Toleski devět ligových gólů.

Mladá Boleslav v pěti předchozích zápasech neztratila ani bod a soupeřům nastřílela celkem jedenáct gólů, z nichž čtyři dal Rajnoch, po dvou Táborský a Řezníček, po jednom T. Sedláček, Rolko a Hrdlička. V ligové tabulce se posunula na šestou příčku, ale přesto na druhou Slavii Praha ztrácí nedostižných čtrnáct bodů.

Jak je ve fotbalové veřejnosti všeobecně známé, Slávisté na čele ligy trapně prohospodařili pětibodový podzimní náskok a v průběhu jara pustili před sebe Spartu Praha. Z dosavadních dvanácti jarních utkání vyhráli jen polovinu, třikrát prohráli a třikrát hráli nerozhodně. V posledních pěti ligových utkáních vyhráli jen dvakrát.

Ovšem pozor! Navzdory nepovedené jarní sezóně je Slavia Praha stále nejlepším týmem v bilanci utkání na soupeřových hřištích. Ze čtrnácti venkovních zápasů získala pětadvacet bodů za sedm výher a čtyři remízy.

A protože Mladá Boleslav má v tomto ligovém ročníku horší výsledky domácí než venkovní, zdá se být pro duel předposledního kola mírným favoritem Slavia Praha. Tím spíše, když ji Mladá Boleslav už dva roky neporazila. Aby černou sérii zlomila, bude se jí hodit každý hlas z hlediště, který se připojí k povzbuzování: Bolka do toho!

Fanshop banner