Boleslav nad Slavií nevyhrála dva roky
Klub

Boleslav nad Slavií nevyhrála dva roky

Redakce

Utkání 29. kola I. Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha se hraje v sobotu 10. května od 15 hodin na boleslavském Městském stadionu. V dosavadní prvoligové vzájemné bilanci ze sedmi zápasů čtyři skončily bodovou dělbou. Mladá Boleslav pražskou Slavii porazila jenom jednou a to před dvěma roky rekordním třígólovým rozdílem. Celkové skóre je vyrovnané 11:11. Nejproduktivnějším střelcem ve vzájemných duelech býval slávistický Stanislav Vlček, který nastřílel do boleslavské sítě čtyři góly. V současnosti naštěstí prohání brankáře a obrany v belgické lize.

Ligová bilance Mladé Boleslavi se Slavií Praha:

Podzim 2004 MB – Slavia 1:1 (Bednář – Piták)

Jaro 2005 Slavia – MB 2:2 (Fořt, Latka – Matějovský, Rolko)

Podzim 2005 Slavia – MB 2:1 (Jarolím, Vlček – Ševinský)

Jaro 2006 MB – Slavia 4:1 (Pecka 2, Kulič 2 – Vlček)

Podzim 2006 MB – Slavia 1:3 (Rolko – Fořt, Vlček, Kalivoda)

Jaro 2007 Slavia – MB 1:1 (Vlček – vlastní Necid)

Podzim 2007 Slavia – MB 1:1 (Pudil – Rajnoch)

Poslední vzájemné utkání SK Slavia Praha – FK Mladá Boleslav 1:1 se hrálo v neděli 2. prosince 2007 na pražském Strahově.

Zisk jednoho bodu označil tehdejší boleslavský trenér Ščasný za maximum, kterého boleslavští fotbalisté mohli dosáhnout v deseti lidech proti vedoucímu týmu ligy. Boleslav sice vedla gólem Rajnocha ze 30. minuty, ale téměř hodinu hrála v oslabení bez Hrdličky, kterého chybně vyloučil popletený rozhodčí Královec. Slávisté se proti soustředěné boleslavské obraně prosadili jenom jednou Pudilem, který v 60. minutě zužitkoval Šenkeříkovu přihrávku.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav: Pižanowski – Voříšek, Procházka, Kopic, Hrdlička – Kysela (68. Vaněček), Matějovský, Rajnoch, Kalina – Mendy (79. Mašek), Táborský (56. Sedláček). Připraveni ještě byli Rolko, Holub, Poláček a Šeda.

Podzimní SK Slavia Praha: Vaniak – Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček – Gebreselassie (46. Volešák), Belaid (46. Ivana), Tavares, Pudil – Šmicer (75. Necid), Šenkeřík. Připraveni ještě byli Botelho, Šourek a Vorel.

V loňském roce 2007 hrála Mladá Boleslav proti Slavii Praha celkem čtyřikrát. Ani jednou na svém hřišti a ani jednou neuspěla. V zimní přípravě na tréninkové ploše pražského Strahova vyznělo utkání nerozhodně 2:2 (Necid, Ševinský vlastní – Mikolanda 2). Jarní ligový mistrák na Strahově skončil 1:1 (Vlček – Necid vlastní). V červenci Boleslav prohrála se Slavií 0:1 (Šenkeřík) finále turnaje O pohár starosty města Čelákovice. Podzimní ligové utkání opět na Strahově se hrálo zase nerozhodně 1:1 (Pudil – Rajnoch).

Mladá Boleslav nad Slavií Praha nevyhrála dva roky. Naposledy a zatím jenom jednou se jí to podařilo 27. března 2006. Na boleslavském Městském stadionu vyhrála jasně 4:1, když všechny góly padly až ve druhém poločase. Po dvou boleslavských dávali Luboš Pecka a Marek Kulič. Za Slávii deset minut před koncem zmírnil debakl Stanislav Vlček.

Boleslavští a slávističtí fotbalisté se střetávají podruhé v rozpětí jednoho týdne. V sobotu 3. května se hrálo utkání ČFL FK Mladá Boleslav“B“ – SK Slavia Praha“B“ 2:1 (Mašek, Kadlec – Vukovič) a v sobotu 10. května se střetnou áčka v I.Gambrinus lize.

Fanshop banner