Chtějí porazit Slavii, ve které vyrostli
Klub

Chtějí porazit Slavii, ve které vyrostli

Redakce

Tomáš Hrdlička a Ivo Táborský fotbalově začali a vyspěli ve Slavii Praha. Oba v loňském létě přestoupili do Mladé Boleslavi a v pražském mateřském klubu mají dodnes několik kamarádů. Proto utkání proti soupeři v sešívaných dresech vnímají trochu jinak, než většina jejich současných spoluhráčů. I když natěšení jsou úplně stejně. Navíc Ivo Táborský má v den utkání proti pražské Slavii narozeniny.

„Na utkání se Slavií se těším hodně. Hrál jsem za ní spoustu let od žákovského věku, takže tam mám hodně kamarádů, ze současného ligového mužstva například Martina Latku, Davida Kalivodu a Marka Suchého. Sice to bude normální ligové utkání hrané devadesát minut, ale pro mě přeci jenom trochu zvláštní,“ řekl Tomáš Hrdlička.

Podobně v týdnu před utkáním mluvil Ivo Táborský: „Byl jsem tam od pěti let, Slavie mě fotbalově vychovala, takže se těším a budu hodně nabuzený.“ Také on má v současném slávistickém kádru hodně kamarádů. Když je má vyjmenovat, začne s Jaroslavem Černým a Ladislavem Volešákem, s nimiž se potkal také v době svého českobudějovického působení, a pokračuje Davidem Střihavkou a Danielem Pudilem.

Ivo Táborský má v sobotu 10. května třiadvacáté narozeniny. „Doufám, že budu mít dvojnásobný důvod k oslavám. Když budeme bodovat, tak určitě kluky na něco pozvu,“ slíbil a zaníceně dodal, proč se na sobotní ligový mistrák mimořádně těší: „Hrajeme doma, s blížícím se koncem sezóny se nám daří a proti Slavii podobně jako proti Spartě je každý vyhecovaný, protože pro takovéto zápasy, když je plný dům a věhlasný soupeř, všichni fotbal hrajeme.“

Fanshop banner