Boleslavští ve službách Slavie a naopak
Klub

Boleslavští ve službách Slavie a naopak

Redakce

Slavie Praha patří mezi kluby, jehož někteří odchovanci kopou za Mladou Boleslav a naopak v sešívaném dresu působí několik hráčů, kteří v nedávné minulosti oblékali boleslavské barvy. Přímo ze Slavie Praha do Mladé Boleslavi přestoupili Hrdlička, Táborský i Nečas, odchovancem je také Poláček, který však přišel ze Sparty Praha. Za Mladou Boleslav kopali Jarolím, Volešák a Abraham, kteří dnes hrají za Slavii Praha, a boleslavskou minulost má i dnešní slávistický asistent trenéra Vrabec.

Slávisté v dresu Mladé Boleslavi

Šestadvacetiletý defenzivní záložník či obránce Tomáš Hrdlička je odchovanec Slavie Praha. S reprezentací ČR“21“ získal v roce 2002 zlato na evropském šampionátu, ale do prvoligového kádru se prosadil až o tři roky později. V létě 2007 po vypršení slávistické smlouvy podepsal nový kontrakt v Mladé Boleslavi. Za ni dosud odehrál 19 utkání a dal 1 gól. „Na utkání se Slavií se těším hodně. Sice to bude normální ligové utkání hrané na devadesát minut, ale pro mě přeci jenom trochu zvláštní,“ řekl Tomáš Hrdlička.

Sedmadvacetiletý záložník Tomáš Poláček je odchovanec Slavie Praha, kde si však nejvyšší soutěž nezahrál. Z třetiligové rezervy přestoupil do Mostu, odkud ji jej vytáhla Sparta Praha a v červenci 2006 přišel do Mladé Boleslavi. Za ni dosud odkopal 45 utkání a dal 2 góly.

Útočník Ivo Táborský právě v den utkání se Slavií Praha slaví 23. narozeniny. Je odchovancem Slavie Praha. Postupně hostoval v Bohemians, Příbrami a Českých Budějovicích. Od léta 2007 je hráčem Mladé Boleslavi, za kterou dosud odehrál 25 utkání a nastřílel 4 góly. „Slavie mě fotbalově vychovala, takže se těším a budu hodně nabuzený. Doufám, že budu mít dvojnásobný důvod k oslavám. Když budeme bodovat, tak určitě kluky na něco pozvu,“ připomněl Táborský, že rád spojí oslavy vítězství s oslavami narozenin.

Dvacetiletý útočník nebo ofenzivní záložník Radim Nečas je odchovanec Slavie Praha, která mu i dala první ligovou šanci na podzim 2006. Po skončení slávistické smlouvy se v lednu 2007 upsal Mladé Boleslavi. Při utkáních za juniorku byl opakovaně zraněný a po rekonvalescenci zamířil v letošním únoru na půlroční hostování do druholigové Dukly Praha, za kterou dal v jarní sezóně už čtyři góly a na další čtyři přihrál.

Boleslavští v dresu Slavie Praha

Zanedlouho čtyřiadvacetiletý záložník Marek Jarolím vyrostl ve Spartě Praha a v ročníku 2004/05 hostoval v Mladé Boleslavi. Po návratu do Sparty a působení v Plzni přestoupil letos v zimě do Slavie Praha.

Čtyřiadvacetiletý záložník Ladislav Volešák je odchovanec Sparty Praha. Na podzim 2004 hostoval v Mladé Boleslavi, za kterou si připsal svých šest prvních ligových startů. Po ročním hostování v Dynamu České Budějovice v loňském červenci přestoupil ze Sparty Praha nečekaně do Slavie Praha.

Devětadvacetiletý záložník Martin Abraham poprvé hrál nejvyšší soutěž za Brno a později se přes Staré Město dostal do Liberce, s nímž získal mistrovský titul a po čtyřech letech v červenci 2006 přestoupil do Mladé Boleslavi, odkud po roce putoval do Sparty Praha a letos v zimě přestoupil do Slavie Praha.

Šestačtyřicetiletý asistent slávistického trenéra Petr Vrabec fotbalově vyrostl v Mladé Boleslavi, odkud přestoupil do Sparty Praha, s níž zažil nejlepší léta včetně reprezentačních nominací. Trenérskou kariéru začal také v Mladé Boleslavi (2001-03), ale od roku 2003 spolupracuje s Karlem Jarolímem, nejprve ve Slovácku a nyní ve Slavii Praha.

Fanshop banner