V neděli dopoledne na jih Čech
Klub

V neděli dopoledne na jih Čech

Redakce

Utkání 26. kola ČFL SK Dynamo České Budějovice“B“ – FK Mladá Boleslav se hraje v nedělním dopoledni 11. května od 11 hodin na hřišti v areálu českobudějovického Střeleckého ostrova. Střetnou se týmy z lepší poloviny třetiligové tabulky nezatížené stresem z bojů o postup či sestup. Pátý boleslavský zatím nasbíral o devět bodů více než devátý budějovický, kterému se v jarní sezóně zatím moc nedaří.

Boleslavská juniorka po rozpačitém vstupu do jarní mistrovské sezóny chytila formu a v posledních třech mistrácích získala plný počet devíti bodů a nastřílela deset gólů (Náchod-Deštné 5:0, Marila Příbram“B“ 3:2 a Slavia Praha“B“ 2:1).

Budějovická juniorka sice z dvanácti domácích utkání sedm vyhrála a nastřílela v nich celkem jednadvacet gólů, ale na jaře se jí zatím moc nedařilo. Vyhrála jen ve Varnsdorfu 1:0 a doma nad Kolínem 4:0. Zbylých šest utkání prohrála a skórovala v nich pouze jednou: na severu Čech s libereckou juniorkou 0:6, doma s jabloneckou juniorkou 0:2, v Praze na Vyšehradě 0:3, v Blšanech 1:3, doma s Karlovými Vary 0:3 a v Náchodě 0:1.

Loňské podzimní utkání vyhráli Boleslavští na Astonce těsně 1:0. Vítězný gól trefil Fabián v 25. minutě po Schubertově přihrávce.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Kalíšek, Brezinský (35. Pára), Mrvík, Horák – M.Sedláček, Svoboda, Vajgl, Fabián – Schubert (88. Gögh), Nečas (61. Vizingr). Připraveni ještě byli Dytrt, Murárik a Ehrenberger.

Podzimní sestava SK Dynamo České Budějovice“B“: Vršecký – Leština, Mácha, Švehla, Pravda – Mašek, Dobal, Tischler, Picka (52. Trněný) – Mašát, Ondrášek (66. Lesňák). připraveni ještě byli Šafránek a Dejčmar.

V mistrovském ročníku 2006/07 ve vzájemných střetech mladoboleslavských a českobudějovických juniorů nebylo domácí hřiště výhodou. Boleslavští v srpnu 2006 vyhráli v Českých Budějovicích 1:0 gólem Ordoše v nastaveném čase a v březnu 2007 doma prohráli 1:3, když jediný gól dal Voborník, budějovické góly stříleli Pravda, Mácha a Stráský.

Fanshop banner