Mladíci Stannera nezklamali
Klub

Mladíci Stannera nezklamali

Redakce

Boleslavský trenér Karel Stanner si tiskovku po vyhraném utkání v Teplicích užíval. Ke hře měl výhrady, ostatně jako každý jiný trenér. Neboť k trenérské profesi patří nalézáni chyb i ve vítězném představení. Neopomněl však veřejně pochválit vydařený debut dvaadvacetiletého gólmana Jana Šedy, jenž zabránil několika gólům, a druhé ligové vystoupení Michala Sedláčka, který přesně přihrál spoluhráči Řezníčkovi na druhý gól. Roztrpčený teplický kouč Petr Rada sportovně soupeři pogratuloval k nečekanému úspěchu.

„Musím být spokojený s výsledkem,“ pravil Karel Stanner na úvod svého vystoupení před novináři. Přiznal, že hra boleslavského mužstva měla mít v prvním poločase mnohem aktivnější parametry, než tomu ve skutečnosti bylo. „Neudrželi jsme míč v útočném pásmu a dostávali se tak pod soupeřův tlak, ovšem obranná činnost byla poměrně slušná,“ poznamenal boleslavský trenér.

„Ve druhé půli naše hra dopředu pořád ještě zadrhávala, ale dali jsme góly a především po tom druhém začaly Teplice hrát vabank. Dostali jsme gól, ale v nastalém tlaku jsme vítězství uhájili.“ Stanner zalitoval vynuceného střídání zraněného Kysely. Místo něho do hry poslal Michala Sedláčka, který jej nezklamal. „Byl autorem gólové přihrávky a svůj úkol splnil. Cením si také výkonu brankáře Šedy v prvním ligovém startu. Zkusíme zabudovat další mladé hráče,“ naznačil Stanner, že povedené premiéry M.Sedláčka a Šedy otvírají vrátka na ligovou scénu i dalším boleslavským talentům.

Na otázku, proč nehrál Řezníček od začátku, Stanner reagoval odpovědí, že nebyl spokojený s jeho hrou v předchozím utkání a Táborského, který dával góly jako střídající hráč, chtěl tentokrát nasadit od začátku.

Teplický trenér Karel Rada nezakrýval, že je velmi zklamaný. Po prohře v Českých Budějovicích musel přijmout další porážku od Mladé Boleslavi, tentokrát doma. A takhle viděl průběh utkání z teplické lavičky: „První poločas jsme měli převahu, ale nevyužili šance a nedali kýžený gól na uklidnění. Do druhého poločasu jsme nastoupili s tím, že soupeře nepustíme do šance a přesto jsme dostali zbytečnou branku po zbytečném faulu a chybě, kdy jsme neobsadili nejnebezpečnějšího boleslavského hráče Rajnocha. Dostali jsme se tak do nevýhody. Druhou branku jsme inkasovali opět po zbytečné ztrátě balonu. I když jsme dali kontaktní gól, hráči nezískali klid a dohráli jsem v křeči.“

Fanshop banner