Rajnoch s Řezníčkem vyškolili Teplice
Klub

Rajnoch s Řezníčkem vyškolili Teplice

Redakce

Mladá Boleslav poprvé vyhrála v Teplicích. I když v úvodu utkání to tak nevypadalo. Teplice totiž začaly aktivněji a tak ligový premiant v boleslavské brance Jan Šeda dlouho nečekal na první zákrok. Byl úspěšný, stejně jako i drtivá většina další. Překonal jej pouze Jun. Ovšem už v době, kdy Mladá Boleslav vedla po gólech Rajnocha a Řezníčka. V závěru Boleslavští úspěšně odolali teplickému náporu a připsali si pátou ligovou výhru v nepřerušené řadě.

Boleslavští již ve 3. minutě získali rohový kop, ale teplického brankáře neohrozili. V 5. minutě si Šeda poradil s Verbířovým falšovaným trestným kopem od postranní lajny, v 10. minutě po Junově akci Smejkal bez přípravy pálil z necelých deseti metrů na boleslavskou branku a Šeda reflexivně zasáhl. V následující minutě Rosovu technickou střelu vytáhl boleslavský gólman bravurně z vingle.

Ve 28. minutě Kysela hledal před teplickou brankou nabíhajícího Mendyho, ale stoper Klein úmysl vystihl.

Ve 33. minutě rozehrály Teplice čtvrtý rohový kop, míč ze skrumáže hráčů náhle vyletěl k pravé tyči Šedovy branky, kde však byl Poláček a hlavou uchránil čisté konto. Krátce před přestávkou se ke střelbě dostal Hrdlička, ale minul levou tyč teplické branky o vlásek.

Mladé Boleslavi se mimořádně vydařil návrat z kabiny. Ve 48. minutě po Hrdličkově trestném kopu od pravé postranní lajny před teplickou brankou nejvýše vyskočil současný boleslavský kanonýr Rajnoch a hlavou míč usměrnil do protipohybu Slavíka – 0:1. Byl to jedenáctý Rajnochův gól v aktuálním ročníku Gambrinus ligy.

V 52. minutě zmařil Šeda šanci Junovi, o dvě minuty později na druhé straně po spolupráci s Táborským zakončil Mendy boleslavský atak ranou do boční sítě teplické branky. Teplice se sice trochu vzpamatovaly z překvapení, že na domácím hřišti prohrávají, ale narážely na dobře srovnanou boleslavskou obranu a vynikajícího brankáře Šedu. Ten zkrotil Rosův centr, famózně vyrazil Smejkalovu hlavičku po rohu v 66. minutě a vzápětí po dalším rohovém kopu lapil hlavičku Kleina.

V 69. minutě teplický bek Rosa v útočné akci na boleslavské polovině přišel o míč a do protiútoku vyrazil Michal Sedláček, který na hranici teplického trestného území přesně přihrál Řezníčkovi a jeho přízemní střela proletěla pod Slavíkem do vzdálenějšího koutu branky – 0:2.

V 73. minutě se Teplickým podařilo vrátit se do hry. Po jednom z mnoha rohových kopů, kterých za devadesát minut kopali patnáct proti třem boleslavským, se prosadil Jun – 1:2. To bylo však všechno, co boleslavská defenzíva soupeři povolila. Šeda se o chvíli později vyznamenal po Verbířově střele do vingle, střelecké pokusy čerstvého Benáta skončily nad brankou.

I když se s ubíhajícím časem Teplice neúnavně tlačily před boleslavskou branku, postrádaly tam klid ve finální fázi útočných akcí. Z boleslavských brejkových pokusů vypadal velmi nadějně ten v 85. minutě. Tomáš Sedláček přihrál do volného prostoru Táborskému, ale jeho centr na Řezníčka přikryl brankář Slavík. V nastaveném čase nejvíce boleslavského brankáře Šedu vyděsil spoluhráč Rajnoch, když si hlavou dal málem vlastence.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda – Ševinský, Rolko, Procházka, Kalina – Kysela (42. M. Sedláček), Rajnoch, Hrdlička, Poláček (80. T.Sedláček) – Táborský, Mendy (56. Řezníček).

Sestava FK Teplice: Slavík – Kaufman, Lukáš, Klein, Rosa – Vidlička (46. Mareš), Sabou (65. Hesek), Doležal (73. Benát), Verbíř – Jun, Smejkal.

Góly: 73. Jun – 46. Rajnoch, 69. Řezníček

ŽK: Sabou - Hrdlička, Mendy, Poláček, M. Sedláček, Řezníček

Rozhodčí: Paták – Kordula, Kubáň

Diváků: 4190

Fanshop banner