Boleslav na jaře s Teplicemi neprohrává
Klub

Boleslav na jaře s Teplicemi neprohrává

Redakce

Utkání 28. kola I.Gambrinus ligy FK Teplice – FK Mladá Boleslav se hraje v neděli 4. května od 17 hodin na teplickém stadionu Na Stínadlech. Autobusy s fandy odjíždějí z mladoboleslavského městského stadionu v nedělním odpoledni ve 14,15 hodin. Pohled do statistiky napovídá, že boleslavští fotbalisté v Teplicích ještě nevyhráli, ale také je pravda, že v předchozích letech se jim proti tomuto soupeři dařilo mnohem lépe na jaře než na podzim. Nic jim tedy nebrání tuto tradici potvrdit i v letošní jarní sezóně.

V aktuálním ligovém pořadí je Mladá Boleslav sedmá a Teplice třetí. Mladá Boleslav má o osm bodů méně a o osm gólů horší celkové skóre: Mladá Boleslav +3 (35:32), Teplice +11 (36:25).

V Teplicích sice Mladá Boleslav ještě nevyhrála, pouze tam v jarních zápasech 2005 i 2006 remizovala, ale v tomto ligovém ročníku má dlouhodobě lepší bilanci z utkání venkovních než domácích. Ve třinácti venkovních utkáních (5 5 3) získala dvacet bodů, tedy o jeden více než doma, při aktivním skóre 17:14. Ze čtrnácti domácích utkání (5 4 5) při zisku devatenácti bodů má vyrovnané skóre 18:18. To je poměrně nadějný předpoklad vylepšit dosavadní nepříznivou statistiku.

Bez zajímavosti není ani fakt, že Mladé Boleslavi se ve všech třech předchozích jarních utkáních s Teplicemi dařilo, neboť v nich dvakrát remizovala venku a jednou vyhrála doma. Kdežto ze čtyř podzimních klání dvě prohrála, jedno dokonce doma, a vloni doma ztratila body za nešťastnou remízu.

Fanshop banner