Jedinou výhru nad Teplicemi zařídil Pecka
Klub

Jedinou výhru nad Teplicemi zařídil Pecka

Redakce

Mladá Boleslav po postupu mezi tuzemskou elitu v roce 2004 s teplickým týmem třikrát remizovala a dvakrát prohrála, než se na šestý pokus konečně radovala z první výhry. Zařídil ji dvěma góly Luboš Pecka, který je nyní na hostování v druholigovém německém klubu Alemania Aachen. První výhra z 22. dubna 2007 zůstala zatím jedinou z dosavadních sedmi vzájemných utkání Mladé Boleslavi s Teplicemi v I.Gambrinus lize.

Před rokem utkání FK Mladá Boleslav – FK Teplice 2:0 zahájil Pecka nejrychlejším gólem za svého mladoboleslavského angažmá. Skóroval v první minutě po Kyselově úniku a přesném přízemním centru z levého křídla. Druhý gól přidal po přestávce v 66. minutě z pokutového kopu, který sudí Královec nařídil za Kaufmanovu ruku, jíž srazil Poláčkův centr mířící na boleslavského kanonýra. V 73. minutě Matějovský nádhernou ranou z více než dvaceti metrů trefil spojnici břevna s tyčí.

Mladá Boleslav na jaře 2007 v jediném vítězném utkání proti Teplicím hrála ve složení: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát – T.Sedláček (56. Mikolanda), Abraham (79. Rolko), Matějovský, Poláček – Kysela, Pecka (86. Dittrich). Připraveni ještě byli Holub, Brunclík, Nečas a Kučera. Z nich v Mladé Boleslavi už nejsou Palát (přestoupil do ruského Vladivostoku), Mikolanda (ukončil kariéru ze zdravotních důvodů), Abraham (přestoupil do Sparty a nyní hraje za Slavii), Matějovský (přestoupil do anglického Readingu), Pecka (přestoupil do německého Aachenu), Brunclík (hostuje v Kladně), Nečas (hostuje v Dukle Praha) a Kučera (přestoupil do Českých Budějovic).

Fanshop banner