Dvojutkání s pražskou Slavií začnou junioři
Klub

Dvojutkání s pražskou Slavií začnou junioři

Redakce

Dvakrát v rozpětí jednoho májového týdne se utkají fotbalisté FK Mladá Boleslav a SK Slavie Praha. Nejprve v sobotu 3. května od 10,15 hodin na boleslavské Astonce se střetnou juniorské týmy o body ČFL. A o týden později v sobotu 10. května od 15 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu se utkají dospělá áčka o body I.Gambrinus ligy. V obou případech se mohou diváci těšit na zajímavý fotbal.

V aktuální tabulce ČFL je boleslavská juniorka pátá a slávistická patnáctá. Je mezi nimi třináct bodů rozdíl, ale Boleslavští nastříleli jen o čtyři góly více než Slávisté. Ti jsou v ČFL neoficiálními králi remíz. Z pětadvaceti dosud sehraných utkání téměř polovinu, přesně dvanáct sehráli nerozhodně.

Ačkoliv v loňském podzimu utkání SK Slavia Praha“B“ – FK Mladá Boleslav“B“ 0:0 skončilo bez gólů, hrál se na přírodním trávníku v Horních Počernicích kvalitní fotbal. Z boleslavské strany promarnili největší šance Brezinský, Sedláček, Schubert a Vaněček. Slávistické příležitosti Koblera, Vagrčky, Gaucha a Dvořáka vyřešil boleslavský brankář Šeda.

V bezgólovém podzimním utkání hrála za FK Mladá Boleslav“B“ sestava: Šeda – Kalíšek, Brezinský, Mrvík, Horák – Vaněček (90. Dytrt), Svoboda, Vajgl, M.Sedláček – Schubert (87. Vizingr), Nečas (70. Fabián).

Podzimní remíza byla prvním mistrovským bodem boleslavských juniorů v soubojích s pražskou Slavií. V předchozím soutěžním ročníku ČFL 2006-07 totiž dvakrát prohráli.

Na podzim 2006 v Horních Počernicích utkání rozhodl jediný gól Zelenky ze 32. minuty. Slávisté těsné vedení 1:0 uhájili i když hráli posledních osm minut bez vyloučeného Necida. FK Mladá Boleslav“B“ tehdy prohrál ve složení: Šeda – Krátký, T.Brezinský, Doležal, Kalíšek (75. Tuma) – Vajgl, Murárik, Brunclík, M.Sedláček (64. Voborník) – Mikolanda, Ordoš.

Odvetu na počátku jara 2007 na boleslavské Astonce vyhráli slávističtí mladíci 3:2. Jejich první gól dal z penalty Bayer. Před přestávkou vyrovnal Gögh přesnou střelou do vingle. Na začátku druhého poločasu se trefili Robin Dejmek a Vrzal. Deset minut před koncem snížil Vizingr, více se už boleslavským fotbalistům nepovedlo. Při loňské jarní porážce sestava FK Mladá Boleslav“B“ vypadala takto: Šeda – Žáček, Vizingr, Mrvík, Kalíšek – Nečas (53. Vajgl), Gögh, Skramužský, M. Sedláček (61. Fabián) – T. Sedláček, Voborník.

Fanshop banner