Mladoboleslavští na hostování
Klub

Mladoboleslavští na hostování

Redakce

FK Mladá Boleslav má na hostování v jiných klubech čtyři kmenové hráče. David Brunclík je v prvoligovém SK Kladno, Jan Riegel hraje v druholigovém FC Hradec Králové, Radim Nečas kope také II. ligu, ale pro změnu v FK Dukla Praha, a Luboš Pecka obléká dres Alemanie Aachen v druhé nejvyšší německé soutěži. Aktuálně je nejméně vytěžovaným hráčem Pecka. Všichni čtyři mají hostování dohodnuté do konce letošního června.

Radim Nečas, který v letošním lednu oslavil dvacáté narozeniny, přestoupil ze Slavie Praha do Mladé Boleslavi v zimě 2007. Čtyři prvoligové starty si připsal ještě v sešívaném dresu, v boleslavském pouze pětkrát seděl na lavičce, ale do hry nezasáhl. Kopal převážně za třetiligovou juniorku. Na začátku letošního roku odešel na půlroční hostování do druholigové Dukly Praha. Nastoupil ve všech jarních mistrovských zápasech, i když v prvních třech nebyl v základní sestavě a střídal až v jejich průběhu. V dalších pěti mistrácích hrál od první minuty, byl vždy střídán před koncem, ale nastřílel v nich čtyři góly. Je třetím nejproduktivnějším hráčem Dukly Praha. Více gólů dali Jan Svatonský (6) a Tomáš Kulvajt (5), který hrál dva roky hrál i za Mladou Boleslav (2002-04).

Třiadvacetiletý David Brunclík hostuje v prvoligovém Kladně. V sedmi zápasech letošní jarní sezóny odehrál celkem 519 minut, vyfasoval dvě žluté karty a gól netrefil ani jeden. Nehrál jen ve třech utkáních. Proti Mladé Boleslavi nesměl nastoupit na základě dohody klubů, další dva kladenské zápasy v Českých Budějovicích a ve Vršovících proti Bohemians sledoval z lavičky náhradníků. Při senzačním kladenském vítězství v Plzni hrál téměř celý zápas. Jen na poslední tři minuty jej vystřídal Tomáš Čáp, někdejší boleslavský fotbalista. V domácím remízovém utkání proti Zlínu vběhl na hřiště jen na šest posledních minut.

Sedmadvacetiletý Jan Riegel přišel do Mladé Boleslavi z Příbrami v létě 2006, ale celý loňský rok promarodil s operovaným kolenem. Proto se po dvou operacích a dlouhodobé rekonvalescenci odešel v letošním lednu rozehrát do druholigového Hradce Králové. V zimní přípravě za východočeský klub odehrál dvě utkání, v jarní mistrovské sezóně nechyběl v prvních šesti kolech. Úvodní dva zápasy odehrál celé, v dalších čtyřech byl střídán nebo střídal. V posledních dvou vítězných zápasech proti Vítkovicím a Hlučínu nehrál.

Třicetiletý Luboš Pecka s pověstí nejlepšího ligového kanonýra ročníku 2006-07 hostuje od loňského léta v Alemanii Aachen, která vloni spadla z bundesligy a čtyři kola před koncem této mistrovské sezóny je zřejmé, že se jí návrat nepovede. Pecka, jenž v podzimní polovině mistrovského ročníku 2007/08 vcelku pravidelně hrál, se letos do sestavy druholigové Alemanie Aachen neprosadil. Nastoupil sice v šesti přátelských utkáních a v jednom z nich proti Fortuně Sittard dal dva góly, ale ve třinácti jarních mistrácích si připsal jen čtyři starty. Pouze jednou na hřišti München 1860 nastoupil v základní sestavě a na hřišti pobyl 52 minut. V dalších třech startech (Köln, Hoffenheim, Kaierslautern) střídal a strávil na hřišti dohromady jen 35 minut. Mistrovský gól nedal na jaře ani jeden.

Fanshop banner