Boleslav vyprovodila Plzeň třemi góly
Klub

Boleslav vyprovodila Plzeň třemi góly

Redakce

Odveta za dvougólovou podzimní prohru se boleslavským fotbalistům povedla i s úrokem. Plzeňskému soupeři naložili tři góly a s výjimkou krátkého výpadku uprostřed první půle byli jasně lepší a dokonale pobavili diváky ofenzivní hrou. Ve vydařené úvodní čtvrthodince srazili Plzeň do kolem Rajnoch a Hrdlička, po přestávce třetí gól přidal střídající T. Sedláček. Navíc Táborský trefil břevno. Poprvé se před domácím publikem v boleslavském dresu představil Opiela po dlouhodobé rekonvalescenci svalového zranění ze zimní přípravy.

Mladá Boleslav z první akce získala roh, kterému se Plzeňští ubránili. Ve 3. minutě po spolupráci s Kalinou zatáhl útok podle levé postranní čáry Poláček a jeho centr bez přípravy napálil Rajnoch do plzeňské branky – 1:0.

Plzeňští se nezmohli na kloudnou akci, boleslavský brankář Miller nemusel ani jednou zasahovat a jeho plzeňský protějšek L. Krbeček tahal míč podruhé ze sítě. Ve 14. minutě se probil podle brankové lajny téměř až k malému čtverci Kysela a po jeho přihrávce Hrdlička prostřelil bránící chumel plzeňských protivníků – 2:0.

Rychlé dvougólové vedení nahrálo boleslavskému zvolnění. A tak se k ohrožení soupeřovy branky dostali i Plzeňští. Po Malchárkově přihrávce T.Krbeček netrefil z malého vápna branku, Petrželův volej rozvlnil jen boční síť.

Ve 31. minutě Kyselův centr napáchal zmatky před plzeňskou brankou, ale tentokrát bez gólového efektu. Ve 34. minutě T.Krbeček utekl Procházkovi a teprve na hranici vápna jej zastavil Rolko. V závěru poločasu měla opět více ze hry Boleslav. Poláček přešel přes tři protihráče a šanci mu zmařil až plzeňský gólman odvážným pádem pod nohy. Nadýchaný oblouček Mendyho na Rajnocha vystihl brankář L.Krbeček a byl u míče o zlomek vteřinky dříve.

Do druhého poločasu Boleslavští vtrhli podobně, jako do prvního. Mendy elegantně uvolnil Poláčka a ten mu oplatil přihrávkou do střelecké pozice. Mendy těsně minul horní růžek branky.

V 51. minutě Kalinův rohový kop hlavičkoval do břevna Táborský, který minutu před tím vystřídal Mendyho. Po Kalinově pasu nikdo z jeho spoluhráčů nepotrestal nejistý zákrok plzeňského gólmana. V 56. minutě se přes Kyselu uvolnil Borek, jeho centr na T.Krbečka před boleslavskou brankou odvrátil dobře postavený Rolko. V 64. minutě po Poláčkově přihrávce nepřehodil Táborský plzeňského brankáře a sražený míč napálil Řezníček nad prázdnou branku.

V 68. minutě po Táborského akci a kiksu plzeňského obránce Smoly prostřelil L.Krbečka nekompromisní ranou T.Sedláček ve třetí minutě svého pobytu na hrací ploše – 3:0.

Mezi 73. a 78. minutou Plzeňští zmařili tři příležitosti, které však nebyly mimořádně nebezpečné. Varadiho přízemní střelu od pravé tyče Miller vytlačil na roh, Malchárkova tečovaná rána skončila mimo a roh boleslavská obrana odvrátila, Varadiho slabou střelu po sólu přes tři protihráče Miller snadno lapil.

Potom až do konce utkání řádili zase boleslavští fotbalisté. V 80. minutě Rajnochovu hlavičku po Poláčkově trestňáku vyrazil L.Krbeček se štěstím, v 82. minutě po Kyselově přiťuknutí střílel čerstvý Opiela bez přípravy do brankáře a v poslední minutě po Opielově akci a Poláčkově centru hlavičkoval nestřežený Rajnoch těsně nad plzeňské břevno. Utkání se dohrávalo za skandovaného aplaudování spokojených tribun.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Ševinský, Procházka, Rolko, Kalina – Kysela, Rajnoch, Hrdlička (81. Opiela), Poláček – Řezníček (66. T.Sedláček), Mendy (50. Táborský). Připraveni ještě byli Holub, Kopic a Šeda. Hodúrovi se v týdnu na tréninku zhoršil stav ze Zlína nakopnutého kotníku a tak nebyl ani mezi náhradníky lavičce.

Sestava FC Viktoria Plzeň: L. Krbeček – Malchárek, Navrátil, Halama (68. Knakal), Smola – Petržela, Trapp, Sylvestre, Borek (85. Psohlavec) – Varadi, T. Krbeček (63. Lecjaks).

Góly: 3. Rajnoch, 14. Hrdlička, 68. T.Sedláček

ŽK: Kysela, Opiela - Navrátil, Petržela, Sylvestre

Rozhodčí: Makovička – Chytil, Mencl

Diváků: 4035

Fanshop banner