O zdraví fotbalistů pečují Horák a Sinkule
Klub

O zdraví fotbalistů pečují Horák a Sinkule

Redakce

Na každém fotbalovém utkání je přítomen alespoň jeden z nich. V péči o zdraví boleslavských fotbalistů se podle časových možností střídá dvojice sympatických klubových lékařů MUDr. Josef Horák a MUDr. Miroslav Sinkule. Pětapadesátiletý Josef Horák je civilním povoláním chirurg mladoboleslavské Kliniky Dr. Pírka. Třiatřicetiletý Miroslav Sinkule pracuje jako ortoped a traumatolog v pražské Nemocnici Na Františku, jejíž operační sál i nemocniční pokoj poznali někteří mladoboleslavští fotbalisté osobně.

Josefa Horáka k práci v FK Mladá Boleslav získal prezident Josef Dufek v roce 2003. „Měl jsem zkušenosti od hokejistů a původně jsem k fotbalovému týmu šel jenom zaskočit, ale zůstal jsem dodneška,“ vzpomněl na začátky fotbalového lékaře Josef Horák. Za mlada kopal na úrovni krajských soutěží za Slovan Velvary a není tedy divu, že zápasy boleslavského týmu z lavičky prožívá. „Už ne tolik jako ze začátku, ale dění na hřišti mě klidným nenechává.“

Miroslav Sinkule ze sportů dělal především atletiku a k boleslavskému fotbalu jej přitáhl v roce 2002 sportovní ředitel Zdeněk Kudela. „Nejprve jenom na záskok při fotbalových oslavách, kdy hrála Mladá Boleslav s bundesligovým Wolfsburgem, a po nich jsem už zůstal.“ Na otázku, jak moc fotbalová utkání z lavičky prožívá, reaguje podobně emotivně jako na gól: „Prožívám a ne zrovna málo, z prohry jsem dva až tři dny špatný.“ Miroslav Sinkule považuje za normální, že neléčí jen samotné hráče, ale když je potřeba, stará se o zdraví i ostatních členů rodin boleslavských fotbalistů.

Fanshop banner