Fotbalový klan Sedláčků
Klub

Fotbalový klan Sedláčků

Redakce

Nejfotbalovější rodina v Mladé Boleslavi jsou zcela jistě Sedláčkovi. Láďa je šéfem správy městského stadionu a trénuje dorostenecké družstvo. Jeho manželka Edita pracuje jako kustodka mládežnických družstev. Starší syn Michal nastupuje za třetiligovou juniorku a předposlední dubnovou sobotu si ve Zlíně odbyl prvoligovou premiéru, byť jenom v řádu několika minut. Mladší Marek hraje za dorost boleslavský i reprezentační výběr České republiky šestnáctiletých fotbalistů.

„Někdy je toho fotbalu doma až nad hlavu,“ přiznává pohledná černovláska, ale hned smířlivě dodává, že ji fotbal baví a je ráda, že ho oba synové hrají. „Michal je zodpovědnější a emotivnější, Marek je větší pohodář a emoce zvládá s nadhledem,“ říká o mladících, kteří mají fotbalové geny v krvi. Měli vůbec šanci začít s jiným sportem? „Táta hrál fotbal a od dětství jsme byli neustále na fotbalovém hřišti, tak asi ne,“ pravil Michal. „Šanci jsme měli, ale vybrali jsme si fotbal a vybrali jsme si správně,“ doplnil Marek.

Táta Michala a Marka, devětatřicetiletý Láďa Sedláček, oblékal mladoboleslavský dres od roku 1983, kdy přišel z Turnova, nejprve v ligovém dorostu a potom za dospělé áčko v druhé lize. Nejvyšší soutěž poznal v letech 1993-95, kdy za Bohemians odehrál 45 prvoligových utkání a vstřelit dva góly. „Když byl v Bohemce, bylo mi šest let a bráchovi ještě méně a na zápasy jsme nejezdili, takže jsme ho v ligovém dresu neviděli,“ řekl starší Michal. Ten si tátu tři roky v dorostu užil jako trenéra a přiznává, že to neměl vůbec jednoduché. „Nyní už jenom radí a je to v pohodě,“ dodal. Markovi pochopitelně táta také radí.

Dovedou rady od někdejšího prvoligového fotbalisty Michala a Marka na prvoligový trávník v boleslavském dresu? „Je to můj sen zahrát si první ligu na zdejším stadionu před plným hledištěm fanoušků. Věřím, že šanci mám, když na sobě budu pracovat,“ míní devatenáctiletý Michal Sedláček, který nyní patří do základní sestavy třetiligové juniorky a premiérové tři minuty v nejvyšší soutěži si odbyl ve Zlíně v sobotním večeru 19. dubna 2008. „První ligu bych si rád za Boleslav kopnul, ale pro mě je ještě hodně daleko,“ prohlásil šestnáctiletý Marek, který si na elitní soutěž připadá zatím mladý.

Čas však plyne nezadržitelně jenom jedním směrem jako voda v Jizeře. Jak dlouho asi bude trvat, než v boleslavském dresu do prvoligového mistráku naklušou bratři Michal a Marek Sedláčkovi?

Fanshop banner