Před Plzní bez zranění a trestů
Klub

Před Plzní bez zranění a trestů

Redakce

Utkání 27. kola I.Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – FC Viktoria Plzeň se hraje v neděli 27. dubna od 17 hodin na boleslavském městském stadionu. Všichni hráči by měli být připravení, jedinou výjimkou je rekonvalescent Pižanowski. Po páteční volnu se mužstvo sejde na sobotním odpoledním tréninku, po kterém se přemístí na předzápasové soustředění do holovršského penzionu Sparing. V neděli se očekává tuhý boj o ligové body.

V aktuálním pořadí I. Gambrinus ligy je Mladá Boleslav sedmá a Plzeň desátá, přičemž Boleslavští mají o pět bodů více a výrazně lepší celkový poměr gólů: Mladá Boleslav 0 (32:32), Plzeň -8 (23:31). Zároveň však platí statistický fakt, že na domácím hřišti Mladá Boleslav dosud Plzeň v prvoligovém utkání neporazila.

Plzeňští do Pojizeří přijedou s čerstvým trenérem Karlem Krejčím, který z rozhodnutí šéfů klubu nahradil předčasně odvolaného Stanislava Levého, a také se zlým mužem Gambrinus ligy Petrem Trappem. Tento defenzivní záložník totiž nasbíral deset žlutých karet, což je jednoznačně nejvíce ze všech ligových fotbalistů. Jeho kolega Tomáš Rada byl napomínán osmkrát a polovinu dvouzápasového trestu si odbyl při domácím zápase proti Kladnu, druhou polovinu odsedí proti Mladé Boleslavi.

Nejvíce napomínaným boleslavským hráčem je Milan Kopic, který si v dubnu odpykal trest za osm žlutých karet. A tak před utkáním s Plzní boleslavské mužstvo nesužují zranění ani disciplinární tresty.

Nedělní utkání bude jistě zajímavé pro dva plzeňské odchovance v boleslavských službách. Obránce Václav Procházka, který zanedlouho v květnu oslaví čtyřiadvacáté narozeniny, přestoupil do FK Mladá Boleslav z Viktorie Plzeň na konci srpna 2007 a o necelý rok starší ofenzivní hráč David Vaněček přestoupil ze západočeského klubu na počátku července 2007.

Proti Plzni si premiérové vystoupení před domácím publikem pravděpodobně odbude slovenský záložník Lukáš Opiela, který po zimním svalovém zranění je už fit, což potvrdil před týdnem ve Zlíně, kde odehrál čtvrthodinku, i ve středu v sestavě rezervy proti Náchodu, kdy byl na hřišti více než hodinu hodně aktivním hráčem.

Boleslavští příznivci jistě budou se zvědavostí očekávat, zda trenér Stanner dá opět šanci talentovanému Michalu Sedláčkovi, jenž si prvoligový křest odbyl ve Zlíně, případně dalšímu mladíkovi z kádru útočníkovi Schubertovi.

Fanshop banner