František Ulč oslavil 75. narozeniny
Klub

František Ulč oslavil 75. narozeniny

Redakce

Pan František Ulč pečuje o kroniku FK Mladá Boleslav, čímž se myslí, že archivuje významné články z novin, vlastnoručně zapisuje nejzajímavější události, samozřejmě zaznamenává výsledky i mistrovské tabulky a vše doplňuje fotografiemi, případně vlastními kresbami. Ve středu 23. dubna oslavil 75. narozeniny a za boleslavský fotbal mu osobně blahopřáli Josef Dufek, Jaromír Šeterle a Zdeněk Kudela z klubového vedení.

Šéfové boleslavského fotbalu Františku Ulčovi poděkovali za práci na klubové kronice, popřáli zdraví a předali dárky, mezi kterými byl boleslavský fotbalový dres s číslem 75, jmenovkou oslavence a podpisy ligových hráčů.

„Na jednu stranu je to výročí pěkné, ale na druhou stranu je to hrůza,“ prohlásil s upřímností sobě vlastní čerstvý pětasedmdesátiletý příznivec boleslavského fotbalu. „Vzpomínám hlavně na to, kolik bylo marných pokusů dostat se do první ligy. Povedlo se to před čtyřmi roky, ale někteří lidé si stále ještě neuvědomují, co se vlastně stalo.“ František Ulč má dojem, že jeho generace si postupu do první ligy cení více, než současníci, kteří berou jako samozřejmost, že je v Mladé Boleslavi první liga je, aniž znají historii a okolnosti, jak se dlouho o první ligu bojovalo.

Zdůrazňuje, že kronikářská práce ho baví a svůj čas dělí hlavně mezi fotbal a skauting. Když mluví o nejbližší budoucnosti, nezapomene zmínit chybějící severní tribunu u dnešní hlavní hracé plochy a touhu po nové fotbalové aréně.

„Současné vedení boleslavského fotbalu je na úrovni organizační, technické i sportovní. Myslím si, že to dělají dobře a fotbal v Mladé Boleslavi budoucnost má,“ míní František Ulč a zdůrazňuje, že je třeba si vážit i umístění ve středu tabulky a za úspěch považovat každou pozici v její horní polovině. „Vždyť je to pořád první liga,“ dodává s hrdostí v hlase.

Fanshop banner