Je na čase konečně doma vyhrát
Klub

Je na čase konečně doma vyhrát

Redakce

Utkání 27. kola I.Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – FC Viktoria Plzeň, které se hraje v neděli 27. dubna od 17 hodin na boleslavském Městském stadionu, je třetí příležitostí konečně doma porazit soupeře ze západočeské metropole. V předchozích dvou pokusech se to boleslavským fotbalistům totiž nepovedlo. A protože mají s Plzní pasivní bilanci z předchozích pěti vzájemných ligových utkání, mají co napravovat.

Mladá Boleslav nad Plzní vyhrála jenom jednou a to na jejím hřišti. Doma Plzeň nezdolala, pouze s ní dvakrát remizovala. Celková gólová bilance 3:4 vyznívá pro Boleslavské těsně nepříznivě a sedm gólů na pět vzájemných utkání je opravdu chudý počinek ovlivněný dvěma bezgólovými remízami v minulém soutěžním ročníku 2006/07.

Statistika vzájemných ligových utkání:

Podzim 2005 MB – Plzeň 2:2 (Kysela, Holub - Vágner, Limberský)

Jaro 2006 Plzeň – MB 0:1 (Ordoš)

Podzim 2006 MB – Plzeň 0:0

Jaro 2007 Plzeň – MB 0:0

Podzim 2007 Plzeň – MB 2:0 (Jarolím, Fillo)

Poslední vzájemné utkání FC Viktoria Plzeň – FK Mladá Boleslav 2:0, které se hrálo 11. listopadu 2007 v Plzni, rozhodly dva góly v prvním poločase. Nejprve přesně po půlhodině hry Jarolím z dvaceti metrů přehodil Millera a v poslední minutě prvního poločasu trestňák Rótha našel neobsazeného Filla, jehož hlavičku z malého vápna Miller v pádu vyrazil, ale na dorážku pod břevno už nedosáhl. Ani jeden z podzimních střelců už v Plzni není. Jarolím přestoupil do Slavie Praha a Fillo do norského Vikingu Stavanger.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav: Miller (46. Pižanowski) – Voříšek, Procházka, Kopic – Sedláček (35. Kalina), Matějovský, Rajnoch, Kysela – Vaněček, Holub (61. Řezníček), Mendy.

Podzimní sestava FC Viktoria Plzeň: Daněk – Šmejkal, Halama, Knakal, Smola – Fillo (90. Zakopal), Jarolím, Rada, Trapp, Róth (86. Vrzal) – Smejkal (81. Brožík).

Fanshop banner