Rekordní pětigólová kanonáda
Klub

Rekordní pětigólová kanonáda

Redakce

V dosavadních osmapadesáti mistrovských utkání ČFL, kde nově vytvořený juniorský tým působí od srpna 2006, to je rekordně nejvýraznější výhra. Gólově se na ní podíleli Tomáš Sedláček, Michal Sedláček, Jaroslav Dittrich a Jiři Schubert. Těm dobře sekundovali všichni spoluhráči hrající s ohromnou chutí. Především v prvním poločase sledovali diváci několikaminutové pasáže, kdy Náchodští nevěděli, kam dříve skočit, aby uchránili svoji branku.

Úvodní čtvrthodinka byla ofenzivní boleslavskou smrští. Již v 7. minutě po rohu Michala Sedláčka vyskočil na malém vápně nejvýše Tomáš Sedláček a přesnou hlavičkou otevřel skóre – 1:0.

Ve 20. minutě vybojoval ve středu hřiště míč Opiela a následně Mašek poslal do brejku Tomáše Sedláčka, který prostřelil náchodského brankáře Kobose – 2:0. O dvě minuty později pronikl z levé strany před boleslavskou branku Merganc a jeho tvrdou střelu z úhlu pozorný Šeda vyrazil na roh.

Ve 34. minutě po Opieoově rohovém kopu promáchnul Tomáš Sedláček hattrick, ale o minutu později se Michal Sedláček z trestného kopu trefil přes hráčskou zeď tak přesně do horního růžku branky, že brankář jenom přihlížel – 3:0.

Že náchodští fotbalisté nemají svůj den, potvrdila 39. minuta. Boleslavský obránce Horák podrazil ve vápně Čecha a k nařízené penaltě se postavil mohutný stoper Kopřiva. Jeho ránu však brankář Šeda od levé tyče vyrazil.

Ve druhém poločase předvedl parádní kousek Dittrich. Z pravého křídla v 57. minutě proletěl kolem tří protihráčů až k náchodské brance a nečekanou bombou z úhlu dokonale zaskočil gólmana – 4:0. O dvě minuty později pěkně levačkou vystřelil Mašek, ale Kobos byl tentokrát úspěšný a skóre se neměnilo. Pohnul s ním až Schubert, který v útoku vystřídal právě Maška.

V 78. minutě Schubert obral o míč Kopřivu a šel sám na branku. Sólo však zakončil lajdáckou ranou nad. V 87. minutě po Dittrichově přihrávce Schubertova střela tečovaná bránícím protihráčem už skončila za zády brankáře – 5:0.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Kalíšek, Mrvík, Brezinský, Horák – Dittrich, Opiela (62. Vajgl), Ganugrava, Michal Sedláček (76. Kadlec) – Mašek (59. Schubert), Tomáš Sedláček. Připraveni ještě byli Dytrt, Svoboda a Ehrenberger.

Sestava FK Náchod-Deštné: Kobos – Bárta (23. Umlauf), Kopřiva, Jelínek, Špidlen – Čech, Nejman, Moník, Hubička (46. Malý) – Jandík, Merganc (80. Gross). Připravený ještě byl Černík.

Góly: 7. a 20. Tomáš Sedláček, 34. Michal Sedláček, 57. Dittrich, 87. Schubert

ŽK: Brezinský – Nejman, Moník, Merganc

Rozhodčí: Tereba – Fišer, Chládek

Diváků: 167

Fanshop banner