Předloňská prohra byla hodně nešťastná
Klub

Předloňská prohra byla hodně nešťastná

Redakce

Utkání vloženého 33. kola ČFL FK Mladá Boleslav“B“ – FK Náchod-Deštné se hraje ve středu 23. dubna od 17 hodin na trávníku mladoboleslavské Astonky. V tabulce pátá boleslavská juniorka se střetne s týmem z patnácté příčky, pro který je momentálně každý mistrovský bod nadějí na záchranu ve třetí nejvyšší tuzemské soutěži. Před necelými dvěma roky Náchod na Astonce vyhrál, v průběhu roku 2007 ve dvou utkáních na náchodském hřišti boleslavská juniorka ani jednou neprohrála.

Pro nově utvořený juniorský tým FK Mladá Boleslav“B“ byli Náchodští prvním soupeřem v úvodním mistrovském kole ČFL ročníku 2006-07. Nervózní a nezkušení boleslavští hráči v srpnu 2006 prohráli na Astonce 0:1. Rozhodující gól v 64. minutě byl vlastně Hudcův nepovedený centr, který přeletěl boleslavského brankáře Šedu a u vzdálenější tyče zapadl do sítě. Před 450 diváky první mistrovské utkání boleslavské juniorky v ČFL hráli: Šeda – Krátký (75. Tuma), T.Brezinský, Doležal, Kalíšek – Brunclík (49. Herman), Murárik, Vajgl, M.Sedláček – Mikolanda, Voborník.

Odveta v březnu 2007 na náchodském hřišti skončila remízou 1:1. Náchod vedl od 22. minuty gólem Merganta, jehož trestný kop z pětadvaceti metrů proklouzl Šedovi mezi nohami do sítě. Po změně stran převzali iniciativu Boleslavští a v 71. minutě vyrovnal Voborník. Příležitosti na vítězný gól nevyužili Nečas, Rolko a Gögh. Sestava FK Mladá Boleslav „B“ na jaře 2007 v Náchodě: Šeda – Pára, Rolko, Mrvík, Kalíšek (90. Žáček) – Vajgl (55. Skramužský), Vizingr, Gögh (79. M. Sedláček), Fabián – Voborník, Nečas.

V loňském listopadu utkáním, které bylo kvůli nepřízni počasí dvakrát přeložené, v Náchodě uzavřel boleslavská juniorka povedenou podzimní mistrovskou sezónu těsnou výhrou 1:0. Zařídil ji pět minut před koncem Jiří Schubert, který gólově završil předchozí spolupráci M.Sedláčka s Vajglem. Sestava FK Mladá Boleslav“B“ na konci podzimu 2007: Ehrenberger – Pára, Vizingr, Mrvík, Kalíšek – M. Sedláček, Vajgl, Kučera, Fabián – Schubert (90. Svoboda), T. Sedláček. Připraveni ještě byli Gögh, Dytrt, Horák, Voborník a brankář Stuchlý.

Celková bilance ze tří vzájemných utkání je tedy zcela vyrovnaná. Boleslavští i Náchodští mají po jedné výhře, jednou se rozešli s nerozhodným výsledkem a celkové skóre je momentálně srovnané 2:2.

V tabulce ČFL jsou na tom lépe Boleslavští, kteří v dosud odehraných třiadvaceti mistrácích nasbírali o devět bodů více. Jsou tedy pro dubnový duel favoritem navzdory tomu, že se jim na jaře zatím moc nedaří. Venku neudělali ani bod a doma porazili jenom Sezimovo Ústí 2:0. S plzeňskou juniorkou uhráli plichtu 0:0 a Chebu podlehli 0:3. Ovšem i nadále mají domácí bilanci aktivní. Ze dvanácti utkání šest vyhráli, čtyři remizovali a jen dvě prohráli při celkovém skóre 11:6.

Náchodští z předchozích jedenácti utkání na soupeřových hřištích dokázali jen dvakrát vyhrát a dvakrát remizovat, jinak utrpěli sedm porážek při pasivním skóre 12:19. V letošním mistrovském programu jen ztěžka sbírají body, neboť vyhráli pouze dvě utkání, a to v Plzni nad tamní juniorkou přesvědčivě 3:0 a doma nad Marilou Příbram“B“ 2:0. Ve zbylých jarních duelech podlehli v Sezimově Ústí i doma s Vlašimi shodně 1:2, prohráli doma se Spartou Praha“B“ 0:2 a v Chebu 0:1.

Fanshop banner