Táborský trefil třetí výhru v řadě
Klub

Táborský trefil třetí výhru v řadě

Redakce

Na zlínské Letné byl po celodenním dešti hodně promáčený terén, v brankovištích bahno a louže, které před výkopem pořadatelé vysušovali. Balón tak putoval svižně od kopaček, ale do gólových šancí dotažených kombinací bylo před přestávkou málo. Druhý poločas přinesl dramatičtější podívanou a boleslavskou radost z parádní Táborského hlavičky, která rozhodla utkání. Mladá Boleslav vyhrála třetí ligové utkání v řadě. A dokonale vrátila Zlínu podzimní domácí prohru 0:1. Posunula se tak na šesté místo v pořadí I.Gambrnus ligy.

První poločas se hrál na zlínském trávníku vyrovnaný fotbal, i když Zlínští se dostali do nebezpečnějších šancí před soupeřovou brankou. Zkraje Zlínští přešli dvakrát do šance přes Rolka. V 5. minutě Pacanda trefil boční síť a v 9. minutě Žůrkův centr hlavičkoval Vyskočil do Millerovy náruče.

Pro zlínskou obranu byl největším nebezpečím Řezníček, kterého však rozhodčí několikrát viděli v ofsajdu. V 6. minutě Mendyho přízemní centr nedokázal zakončit Kysela, neboť se mu míč zamotal mezi nohy a než si ho lépe připravil, zlínská obrana jej odzbrojila.

V 19. minutě pálil tvrdě Musil těsně vedle boleslavskou branku. Pět minut před pauzou nedosáhl Miller na přetažený Musilův centr a ten dopadl na břevno. Odražený míč boleslavští obránci dopravili do bezpečné vzdálenosti od své branky.

Po změně stran začala Mladá Boleslav o poznání aktivněji, než skončila první dějství. Ve 49. minutě sice Žůrek ošálil Rolka s Kalinou a protáhl Millera, ale na druhé straně hřiště se čím dál více blýskalo před zlínskou brankou. Řezníček se neprosadil v sóle, Kyselovi odpískal sudí útočný faul, Mendy střílel nepřesně, po Hodúrově rohu se neprosadil hlavičkující Rajnoch ani střílející Kysela. V 61. minutě nečekaná dělovka Kaliny jen o milimetry prosvištěla kolem pravé zlínské tyčky. V 62. minutě Hodúr poslal podle levé čáry Poláčka a z jeho přihrávky bez přípravy napálil Řezníček břevno. V 68. minutě brankář Kořínek pádem pod Kalinovy nohy zmařil jasnou gólovou šanci.

Zlínští nevyužili rohový kop, po jehož rozehrání hlavičkoval Zbožínek nad. Boleslav odpověděla rychlou akcí po levém křídle. V 72. minutě Poláčkův centr na malém vápně perfektně hlavou usměrnil Táborský tak, že brankář Kořínek nestačil zareagovat – 0:1.

V závěrečné čtvrthodince se Zlínští tlačili k boleslavské brance, ale nezdolali ji. Nejblíže vyrovnávacímu gólu byli v 85. minutě. Po dvou slepených rohových kopech se v prostoru penalty dostal ke střele Elšík, ale jeho bombu Miller famózně vyrazil. Ani čtyři nastavené minuty už nic nezměnily na boleslavské výhře.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Ševinský, Rolko, Procházka, Kalina – Kysela (88. M.Sedláček), Hodúr (74. Opiela), Rajnoch, Poláček – Řezníček, Mendy (60. Táborský). Připraveni ještě byli Holub, T.Sedláček, Kopic a Šeda.

Sestava FC Tescoma Zlín: Kořínek – Pazdera, Kroča, Zbožínek, Elšík- Musil (65. McQuilkin), Vrtělka (84. Zúbek), Šmahaj, Vyskočil – Pacanda (65. Kraus), Žůrek. Připraveni ještě byli Penner, Baranyai, Čelůstka a Baránek.

Gól: 72. Táborský

ŽK: Vyskočil – MIller, Rolko, Táborský

Rozhodčí: Kovařík – Handlíř, Novák

Diváci: 2938

Fanshop banner