Bude to těžké, shodují se trenéři Boleslavi a Zlína
Klub

Bude to těžké, shodují se trenéři Boleslavi a Zlína

Redakce

V přípravě na utkání 26. kola I.Gambrinus ligy FC Tescoma Zlín – FK Mladá Boleslav, které se hraje v sobotu 19. dubna od 19 hodin se do mužstva vrátili Lukáš Opiela po svalovém zranění a Milan Kopic po dvouzápasovém trestu za osm žlutých karet. Mimo hru zůstal jenom Petr Pižanowski, jenž je v rekonvalescenci po operaci kolena. Oba trenéři, zlínský Hoftych i boleslavský Stanner, očekávají těžké a vyrovnané utkání. Diváci se mohou těšit, že uvidí v akci šest hráčů z All stars media 25. ligového kola.

Utkání Mladé Boleslavi ve Zlíně bude pikantní nejen pro slovenského záložníka Lukáše Opielu, který právě z tohoto moravského klubu na počátku letošního roku přestoupil, ale také pro stopera Adriana Rolka. Ten měl totiž v létě 2006 původně namířeno z Hradce Králové do Zlína, kde už dva týdny trénoval. Ze dne na den však přestupová jednání vzala obrat a Rolko podepsal smlouvu s FK Mladá Boleslav.

Na zlínském stadionu Letná, který je dlouhodobě známý drnovitou hrací plochou, dojde nejspíše k velmi urputné přetahované o ligové body. Sedmou Boleslav a osmý Zlín v aktuálním pořadí I. Gambrinus ligy dělí při shodném bodovém zisku jediný gól v rozdílu všech vstřelených a obdržených v pětadvaceti dosud odehraných mistrovských utkání. Mladá Boleslav -1 (31:32), Zlín -2 (25:27).

„Určitě to bude vyrovnané utkání, Zlínští jsou bojovným celkem,“ prohlásil boleslavský kouč Karel Stanner, který věří, že tým bude pokračovat ve zlepšování herního projevu a dobrých výsledcích, jak naznačil v Liberci a doma proti Ostravě.

„V sobotu nás čeká těžké utkání, Boleslav je mimořádně silný tým,“ řekl zlínský trenér Pavel Hoftych v on-line interview na oficiálním klubovém webu, kde v hlasování fanoušků bylo více než osmdesát procent přesvědčeno, že Tescoma Zlín souboj s Mladou Boleslaví vyhraje.

Jisté je, že kdo přijde do hlediště sobotního utkání FC Tescoma Zlín – FK Mladá Boleslav, uvidí na vlastní oči šest hráčů z hvězdné jedenáctky předchozího ligového kola, jak ji sestavili novináři jedenácti tuzemských médií. Ve zlínském dresu brankáře Kořínka, obránce Zbožínka a útočníka Šmahaje, v mladoboleslavském mužstvu stopera Rolka, defenzivního záložníka Rajnocha a útočníka Řezníčka. All stars media 25. kola totiž tvořili: Kořínek (Zlín) – Zbožínek (Zlín), Rolko (Mladá Boleslav), Pavlík (Brno), Hubáček (Slavia) – Kolář (Sparta), Rajnoch (Mladá Boleslav), Pudil (Slavia) – Šmahaj (Zlín), Šenkeřík (Slavia), Řezníček (Mladá Boleslav).

Fanshop banner