Proti soupeři, jenž letos venku ještě neskóroval
Klub

Proti soupeři, jenž letos venku ještě neskóroval

Redakce

Utkání 23. kola ČFL FK Mladá Boleslav“B“ – FK Union Cheb se hraje v sobotu 19. dubna od 10,15 hodin na mladoboleslavské Astonce. Střetnou se v něm týmy z pátého a čtrnáctého místa třetiligového pořadí. Ve dvaadvaceti dosud odehraných zápasech získala boleslavská juniorka o devět bodů více než její chebský soupeř, v jehož záložní řadě hostuje Martin Sviták, stále ještě kmenový hráč FK Mladá Boleslav. Podzimní utkání v Chebu skončilo remízou 1:1.

To byla první boleslavská ztráta ve vzájemných třetiligových duelech. V soutěžním ročníku 2006/07 totiž boleslavští junioři Cheb dvakrát přehráli. Na podzim 2006 vyhráli v západočeském městě 2:1 a na jaře 2007 doma na Astonce 1:0.

Při loňské podzimní remíze FK Union Cheb – FK Mladá Boleslav“B“ 1:1 padly oba góly v prvním poločase. Už ve 2. minutě centr Michala Sedláčka hlavičkoval Pára do soupeřovy sítě. Za necelou půlhodinu chebský Čížek vyrovnal. Těsně před přestávkou Vaněček trefil tyč. V závěru utkání spálil dvě vítězné gólové příležitosti Fabián.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Pára, Brezinský, Mrvík, Kalíšek – M.Sedláček, Svoboda (82. Kučera), Vajgl, Fabián – Vaněček (89. Dytrt), Schubert (90. Horák).

FK Union Cheb hrál ve složení: Vacho – Mašek, Martínek, Suchánek, Pelán - Šebesta, Čížek (73. Bauer), Papica, Mour - Sládeček (86. Škantár), Linhart (69. Jungman)

Union Cheb v jedenácti utkáních na hřištích soupeřů získal deset bodů za tři výhry (Blšany 3:0, Náchod-Deštné 1:0, Slavia Praha“B“ 1:0) a jednu remízu (Jablonec“B“ 0:0), ovšem při sedmi porážkách má velmi pasivní skóre 9:19.

Letošní jarní sezónu Union Cheb zahájil domácí porážkou od Vyšehradu 0:1, potom prohrál v Kolíně 0:3, remizoval doma s Blšany 0:0, podlehl v Karlových Varech 0:3 a teprve druhý dubnový víkend zažil první letošní radost z vítězství, když těsně zdolal Náchod-Deštné 1:0. Z výčtu výsledků vyplývá, že letos na jaře nedal venku ještě ani jeden gól.

Mladá Boleslav“B“ má z domácího hřiště šestou nejlepší bilanci ze všech účastníků ČFL. Z jedenácti utkání vytěžila dvaadvacet bodů za šest vítězství a čtyři remízy. Prohrála jenom jednou při podzimním střetu s Jabloncem“B“ 0:2. Celkové skóre 11:3 je v bilanci domácích utkání pozoruhodné především rekordním minimem inkasovaných gólů. Žádný jiný tým ČFL nemá doma tak dokonalou defenzivu. Boleslavští junioři letos doma porazili Sezimovo Ústí 2:0 a remizovali s Plzní“B“ 0:0. Venku zatím neudělali ani bod, když postupně prohráli v Letohradu 1:2, ve Vlašimi 0:2 a na pražském Strahově se Spartou“B“ 0:2.

Fanshop banner