Mužstvo má formu udržet se Zlínem aktivní bilanci
Klub

Mužstvo má formu udržet se Zlínem aktivní bilanci

Redakce

V dosavadních sedmi vzájemných ligových utkáních Mladá Boleslav porazila Zlín třikrát, prohrála s ním dvakrát, remizovala také dvakrát při aktivním gólovém poměru 9:6. O devět gólů se podělilo osm střelců. Do zlínské branky se dvakrát trefil pouze Pecka, po jednom gólu dali Sedláček, Palát, Bednář, Vaculík, Matějovský, Holub a Rolko. Na zlínském stadionu Letná neuspěla Mladá Boleslav jenom jednou, když na podzim 2005 prohrála, ale rok před tím remizovala a v loňském jarním duelu dokonce vyhrála.

Bilance vzájemných ligových utkání Mladé Boleslavi se Zlínem:

Podzim 2004 Zlín – MB 2:2 (Lasota, Činčala – Sedláček, Palát)

Jaro 2005 MB – Zlín 1:1 (Bednář – Švach)

Podzim 2005 Zlín – MB 2:0 (Bača, Lukaštík)

Jaro 2006 MB – Zlín 2:0 (Vaculík, Matějovský)

Podzim 2006 MB – Zlín 2:0 (Pecka, Holub)

Jaro 2007 Zlín – MB 0:2 (Pecka, Rolko)

Podzim 2007 MB – Zlín 0:1 (Žůrek)

Poslední vzájemné ligové utkání FK Mladá Boleslav – FC Tescoma Zlín 0:1 se hrálo v neděli 4. listopadu na mladoboleslavském Městském stadionu. Utkání rozhodl ve 30. minutě někdejší ostravský a nyní zlínský fofrník Libor „Forest“ Žůrek. Když v sobotu proti Boleslavi nastoupí, bude to jeho jubilejní 200. ligový start.

Osudová akce listopadového duelu začala slabou zpětnou přihrávkou Vaněčka, jenž dostal spoluhráče Rolka do nečekaného souboje s Vyskočilem, ze kterého vyšel vítězně zlínský hráč a přesným pasem přes šířku hřiště poslal do úniku Žůrka. Ten podle vybíhajícího Millera zamířil přesně k pravé tyči.

Boleslavská snaha po gólech narážela na nepřesnou střeleckou mušku i na vynikajícího Baránka ve zlínské brance.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Voříšek, Rolko, Kopic – Vaněček (46. Poláček), Matějovský, Rajnoch, Táborský (56. Kalina) –Kysela, Holub (69. Hrdlička), Mendy. Připraveni ještě byli Sedláček, Řezníček, Procházka a Pižanowski.

Podzimní sestava FC Tescoma Zlín: Baránek – Vidlička, Kroča, Zbožínek, Penner (79. Bača) – Malár, Vyskočil, Zúbek, Šmahaj, Kraus (71. Konečník) – Žůrek. Připraveni ještě byli Pazdera a Kořínek.

Fanshop banner