Opiela trénuje naplno a chce hrát
Klub

Opiela trénuje naplno a chce hrát

Redakce

Lukáš Opiela zatím drží primát největšího letošního smolaře mezi mladoboleslavskými fotbalisty. Krátce po přestupu ze Zlína si v zimním přípravném utkání poranil zadní stehenní sval a dosud za FK Mladá Boleslav nenastoupil ani k jednomu ligovému utkání. To by se mohlo změnit v sobotu 19. dubna právě na trávníku zlínského stadionu Letná. Opiela již druhý týden trénuje naplno a cítí se fit pro zápasové zatížení.

Při pohledu na trénující boleslavské fotbalisty v úterním odpoledni bylo patrné maximální nasazení všech hráčů a nepřehlédnutelně uvolněnější atmosféra jako důsledek čerstvých dvou vítězství nad Libercem a Ostravou.

Netrénovali pouze Pižanowski po operaci kolena a Rajnoch, který byl na ošetření se zápěstím pochroumaným z utkání s Ostravou. S prvoligovým áčkem se připravovali i mladíci Ganugrava, M. Sedláček a Schubert. Naplno makal i nedávný marod Lukáš Opiela: „Věřím tomu, že ve Zlíně nastoupím.“

Trenér Stanner naznačil, že Opielovo nasazení proti zlínskému soupeři nevylučuje. A Opiela neskrývá, že se na to moc těší. „Pro mě by to byl dvojnásobný comback, protože se vracím na zlínský stadion, kde jsem ještě na podzim působil, a zároveň se vracím na fotbalové hřiště po dlouhém zranění.“

Těší se na některého z bývalých zlínských spoluhráčů? „Myslím, že spíše se těší oni na mě, než já na ně. Uvidím, co na mě nachystají,“ řekl se smíchem. I když tvrdí, že zlínské utkání bude vnímat jako každé jiné, tak přeci jenom trochu prestižní pro Opielu bude. A pro jeho loňské spoluhráče jistě také.

Fanshop banner