Rajnoch s Rolkem gólově potvrdili zlepšenou formu týmu
Klub

Rajnoch s Rolkem gólově potvrdili zlepšenou formu týmu

Redakce

Boleslavský trenér Karel Stanner v duchu prověřené fotbalové moudrosti poslal proti Baníku Ostrava vítěznou libereckou sestavu bez jediné změny. Udělal dobře. Tým předvedl nejlepší letošní výkon a zcela zaslouženě získal tři body. Nepoložil se ani po vyrovnávacím gólu, který dostal z penalty, přežil slabou chvíli uprostřed první půle a po třetím gólu dohrál zápas za skandovaného potlesku spokojeného boleslavského publika. V tabulce se Mladá Boleslav posunula na sedmou příčku a Jan Rajnoch s celkem devíti góly na třetí pozici ligových kanonýrů tohoto soutěžního ročníku.

Boleslavští začali aktivně a již v 8. minutě získali vedení. Stoper Procházka dlouhým pasem našel za ostravskou obranou rozeběhnutého Řezníčka a toho při pokusu o blafák podrazil brankář Vašek. Rozhodčí ani chvíli nezaváhal a nařídil penaltu. Jistě ji do ostravské sítě poslal Rajnoch – 1:0.

Gól probudil Ostravské. Jejich tlak narůstal, zkoušeli se před Millera dostat střídavě z jedné i z druhé strany. Častěji však po pravém křídle přes šikovného Otepku. Ten nejprve v 18. minutě kopal trestňák od postranní lajny, jenž odvrátil z malého vápna Rajnoch, a ve 23. minutě dobře zakroutil další trestný kop, který Miller jen vyrazil, naštěstí Řezníkovu dorážku nepustil do odkryté branky Procházka. Sólové průniky Řezníka a Bystroně zastavil na hranici trestného území Rolko.

Ve 33. minutě souboj Procházky s Magerou stranou boleslavské branky posoudil rozhodčí Adam jako penaltové bránění. Aktuálně nejlepší ligový kanonýr Svěrkoš pokutovým kopem vyrovnal – 1:1.

V závěrečným minutách prvního poločasu přeci jenom Boleslavští zvedli hlavy a po dlouhé odmlce se zase dostávali na dostřel ostravské branky. Ze tří rohů ve třech minutách se sice nikdo z Boleslavských neprosadil, ovšem ve 42. minutě po Kalinově centru Řezníčkovo zakončení gól ještě nepřineslo, ale míč se odrazil k neobsazenému Rolkovi, který z rohu malého vápna do odkryté branky zařídil důležité vedení před poločasovou pauzou – 2:1.

Do druhé půle vletěli Boleslavští s elánem. Tlačili se před ostravskou branku a v největší šanci se ocitl Rajnoch. Ve 47. minutě po spolupráci Poláčka s Mendym nacentroval míč od levé postranní čáry Kalina, ostravský gólman Vašek zaváhal a míč se nepřipravenému Rajnochovi zamotal mezi kotníky tak nešťastně, že ho nedokázal doklepnout ze dvou metrů do prázdné branky. Na zmařenou příležitost dal Rajnoch zapomenout v 58. minutě. Po Mendyho centru nastřelil tyč a u odraženého míče byl dříve než ostravští obránci a nekompromisně rozvlnil síť za bezmocně ležícím Vaškem – 3:1.

Krátce před třetím gólem Čoupkovu střelu srazil na roh Procházka a v 65. minutě Svěrkošovi zabránil v poslední chvíli ve střelbě Rolko také za cenu rohového kopu. S blížícím se závěrem utkání a vidinou ztracených bodů přidávali ostravští fotbalisté na důrazu, což postupně pocítila většina Boleslavských a opakovaně Rajnoch. „Fotbal vždycky bolí a s Baníkem nijak mimořádně bolavý nebyl, souboje totiž byly korektní,“ prohlásil po zápase nejlepší boleslavský kanonýr.

V poslední desetiminutovce předvedli Boleslavští parádní akci, kterou začal ve středu hřiště Hodúr a po pravém křídle v ní pokračovali Rajnoch, Ševinský a Sedláček, po jehož centru Táborský z malého vápna netrefil ostravskou branku. Na druhé straně po Procházkově a Hodúrově nepřesnostech dva ostravské ataky zmařil Rolko.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Ševinský, Rolko, Procházka, Kalina – Kysela, Rajnoch, Hodúr, Poláček (90. Hrdlička) – Řezníček (75. Táborský), Mendy (82. Sedláček).

Sestava FC Baník Ostrava: Vašek – Řezník (62. Lukeš), Bolf, Neuwirth, Čoupek – Tchuř (68. Mičola), Marek, Otepka, Bystroň – Svěrkoš, Magera (84. Zeher).

Góly: 8. a 58. Rajnoch, 42. Rolko – 33. Svěrkoš

ŽK: Procházka, Sedláček – Vašek, Otepka, Magera, Bystroň

Rozhodčí: Adam

Diváků: 4025

Fanshop banner