V duelech s Ostravou není nouze o góly
Klub

V duelech s Ostravou není nouze o góly

Redakce

Mladá Boleslav hrála s Baníkem Ostrava o ligové body již sedm utkání. V každém z nich padly minimálně dva góly. Celkem diváci v ligových duelech těchto soupeřů viděli jedenadvacet gólů, což je průměr tři góly na utkání. Nejdivočejší přestřelka se konala před necelým půlrokem na trávníku ostravských Bazalů při nerozhodném výsledku 3:3. Jako bonus k šesti gólům přidal rozhodčí Jára devět žlutých a jednu červenou kartu, přičemž tu červenou ukázal boleslavskému Sedláčkovi omylem.

Z dosavadních sedmi utkání Mladá Boleslav vyhrála tři, Baník Ostrava dvě a dvakrát se hrálo nerozhodně při celkovém skóre 11:10 v boleslavský prospěch. Do ostravské branky se nejčastěji trefoval Matějovský, který dal 3 góly. Kysela dal 2 a Sedláček, Čáp, Kulič, Vaculík, Poláček a Vaněček po 1.

Na boleslavském Městském stadionu se hrálo třikrát a Mladá Boleslav ani jednou neprohrála, pouze v roce 2004 jako prvoligový nováček s Baníkem Ostrava remizovala.

Vzájemná utkání Mladé Boleslavi s Baníkem Ostrava:

Podzim 2004 MB – Ostrava 1:1 (Sedláček – Žůrek)

Jaro 2005 Ostrava – MB 2:0 (Magera, Tomašák)

Podzim 2005 Ostrava – MB 1:3 (Magera – Čáp, Matějovský, Kulič)

Jaro 2006 MB – Ostrava 2:1 (Matějovský, Vaculík – Magera)

Podzim 2006 Ostrava – MB 2:0 (Mičola, Střihavka)

Jaro 2007 MB – Ostrava 2:0 (Poláček, Kysela)

Podzim 2007 Ostrava – MB 3:3 (Mičola 2, Svěrkoš – Matějovský, Kysela, Vaněček)

Poslední vzájemné utkání se hrálo v Ostravě v neděli 28. října 2007 a skončilo nerozhodně 3:3.

Domácí Baník Ostrava brzo získal dvougólové vedení. Již ve 3. minutě skóroval Svěrkoš a ve 14. minutě se prosadil Mičola. Potom ještě ve 23. minutě Rajtoral trefil tyč Millerovy branky.

Boleslavští stihli do přestávky vyrovnat. Ve 29. minutě parádní trefou ze třiceti metrů Matějovský vymetl levou šibenici a ve 45. minutě přihrávku Mendyho zužitkoval Kysela.

Ve druhém poločase Ostravští v 59. minutě opět získali vedení Mičolou. Deset minut před koncem boleslavský náhradník Vaněček svým prvním ligovým gólem vyrovnal na konečných 3:3. V té době už hrála Mladá Boleslav oslabená bez Sedláčka, kterého sudí Jára vykázal v mylné představě, že jej dvakrát napomínal, ale opak byl pravdou. Tehdejší boleslavský trenéra Ščasný byl za protesty vykázán z lavičky na tribunu. Později byl sice za nepovedené řízení rozhodčí Jára potrestán, ale pokažené ligové utkání už nikdo nespravil...

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Voříšek, Rolko, Kopic – Sedláček, Rajnoch, Matějovský, Kysela (86. Řezníček) – Mendy, Holub (67. Vaněček), Táborský (26. Kalina). Připraveni ještě byli Poláček, Hrdlička, Procházka a Pižanowski.

Podzimní sestava FC Baník Ostrava: Vašek – Řezník, Cigánek, Bystroň, Čoupek – Rajtoral, Marek (49. Metelka), Otepka, Mičola (69. Mišinský) – Magera, Svěrkoš (69. Zeher). Připraveni ještě byli Tesařík, Tchuř a Metelka.

Fanshop banner