Klokani hrubé chyby ztrestali
Klub

Klokani hrubé chyby ztrestali

Redakce

Ve velmi důležitém utkání propadli boleslavští dorostenci ve všech směrech. Rozčarovaný trenér Jaroslav Peřina označil prohru za debakl a nenašel jediného hráče, který by jej fotbalovým projevem uspokojil. Ačkoliv oba poločasy začalo boleslavské družstvo dobře, v dalším průběhu hrubými chybami pomohlo soupeři ke skórování. Boleslavský dorost se tak propadl do záchranářských bojů.

Již v 16. minutě se po centru Malíka dostal k míči Dudka a krásným volejem trefil šibenici pražské branky - 1:0. Bohemians se však do té doby prezentovali velmi silným tlakem na míč a nedali Boleslavským mnoho šancí k prosazení se do blízkosti pokutového území.

Ve 26. minutě ztratil Dudka míč při zakládání protiútoku, za naší obranu si zaběhl Fadrný, kterého fauloval vybíhající brankář Stuchlý a byla z toho penalta. Paluka ji se štěstím proměnil ve vyrovnávací gól - 1:1.

Do konce poločasu se Bohemians dostali ještě do dvou velmi zajímavých šancí, ale Kadlec ani Fadrný nedokázali skórovat.

Druhý poločas začal opět velkou boleslavskou příležitostí, když přímý kop Dudky skončil na břevně, odražený míč se vrátil před branku, kde ho Chramostovi ukopl bránící hráč na brankové čáře. Bohužel hned z protiútoku Boleslavští inkasovali. Po nedorozumění Hubače a Dudky zcela volný Pivarník doklepl míč do sítě - 1:2.

Aby v tomto utkání nebylo pohrom málo, udělal v 69. minutě neuvěřitelnou chybu brankář Stuchlý. Při vyhazování mu míč vypadl z ruky přímo k nohám hostujícího hráče a ten dal gól téměř zadarmo - 1:3. V závěru utkání ještě po chybě boleslavské stoperské dvojice unikl Pivarník a tváří v tvář Stuchlému nezaváhal - 1:4.

Trenér Jaroslav Peřina neskrýval rozčarování: „Je to debakl, který bude mít pro hráče nepříjemnou dohru. Takhle se prostě o záchranu nehraje. Viděl jsem na hřišti jedenáct individualit, žádné družstvo, které by toužilo po vítězství tak, jak toužil soupeř. Naprosto zbytečně jsme se dostali do hry o záchranu a teprve teď se ukáže, jakou morální sílu v sobě hráči mají. Všichni se cítí jako téměř ligoví hráči, ale na hřišti to nikdo nedokázal. Navíc nás ve druhém utkání potopil brankář a to má určitě vliv i na celkový výsledek.“

Sestava FK Mladá Boleslav: Stuchlý – Hubač (61. Pečínka), Bílý, Zbrožek, Pára – Malík, Tvaroha, Záblacký, Dudka – Chramosta (80. Kubát), Bořil (55. Humaj).

ŽK: Zbrožek

Góly: Dudka – Pivarník 2, Paluka, Engelmann

Fanshop banner