Stannerova radost z výhry až na třetí pokus
Klub

Stannerova radost z výhry až na třetí pokus

Redakce

Mladá Boleslav podle tradice vyhrála v Liberci. Tentokrát pod taktovkou trenéra Karla Stannera, pro kterého to bylo první prvoligové vítězství. Dočkal se ho po remíze na hřišti Bohemians a po domácí prohře s Brnem. Tedy na třetí pokus. Ale zase se sladkou příchutí, že se tak stalo v konfrontaci s týmem vedeným Ladislavem Škorpilem, zkušeným koučem, od kterého se na počátku poslední dekády 20. století učil při společném působení v Hradci Králové.

„Jsem rád, že jsme vyhráli a těší mě, že se tak stalo nad mým učitelem,“ prohlásil Karel Stanner na úvod tiskovky v útrobách tribuny Slovanu Liberec. Zároveň přítomným žurnalistům napověděl, že si užívá prvního vítězství v první lize. „Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání. Vytvořili si dvě jasné gólové příležitosti už před tím, než jsme z té třetí dali gól. První poločas byl z naší strany dobrý,“ pochválil svůj tým za první poločas Stanner.

„Druhá půle už nebyla taková, jako první a od šedesáté minuty jsme byli pod tlakem, vypadalo to, jakoby některým hráčům docházely síly a výsledkem toho byl vyrovnávací gól. Naštěstí jsme z ojedinělé situace dali druhý gól a vyhráli. Jsem rád,“ dodal boleslavský trenér.

„Jak si pan Stanner chválí vstup, tak my si naopak vstup do utkání nechválíme,“ oponoval suše liberecký kouč Ladislav Škorpil. Z prohry byl zjevně naštvaný a velmi ztěžka hledal slova. Marně novináři čekali na nějaký originální bonmot. Nedočkali se.

Škorpil přiznal, že do ligového klání proti Mladé Boleslavi neposlal tým v nejsilnějším možném složení, neboť měl snahu rozložit na co nejvíce hráčů zatížení, které Slovan Liberec čeká v souvislosti s nejbližším dvojutkáním Poháru ČMFS proti druholigovému Třinci. Ten na podzim z tuzemského poháru vyřadil Mladou Boleslav.

„Chtěli jsme otestovat další hráče z hlediska perspektivy a jejich použitelnosti,“ řekl Škorpil, aniž by jmenoval konkrétní hráče. Libereckou sestavu charakterizoval jako rozházenou. „Rozjížděli jsme se ztěžka půl prvního poločasu. Přesto jsme měli šance ve skórování dříve, než jenom tu, kterou dal Kerič.“

Fanshop banner