Řezníček s Táborským vystříleli body u Nisy
Klub

Řezníček s Táborským vystříleli body u Nisy

Redakce

Po čtyřech ligových zápasech bez výhry se Boleslavští zase radovali ze tří bodů v Liberci. Potvrdili tak tradici, že na hřišti U Nisy neprohrávají. Výhra byla povedeným dárkem Ivanu Hodúrovi, který nastoupil k jubilejnímu 150. ligovému utkání. Spoluhráčům za to koupil šampaňské. Navíc byla liberecká výhra premiérová pro nového boleslavského trenéra Karla Stannera. Přesnými trefami ji zařídili Jakub Řezníček v úvodu a Ivo Táborský v samotném závěru utkání. Boleslavští tak dali zapomenout na domácí prohru s Brnem a návrat sportovní formy by měli nyní prokázat v nejbližším utkání před svými diváky proti Baníku Ostrava.

Od první minuty předváděla Mladá Boleslav mnohem aktivnější fotbal než domácí Slovan Liberec. Již ve 2. minutě si po Rajnochově hlavičce dal Košťál málem vlastence. Za dvě minuty obral Kysela o míč libereckého kapitána Janů, odcentroval před branku, ale tam Řezníčka do šance nepustil stoper Košťál ve spolupráci s brankářem Zlámalem.

V 7. minutě Poláček poslal vpřed Kalinu, jeho centr hlavičkoval Rajnoch a liberecký gólman reflexivně uhájil čisté konto. To se mu už nepovedlo při dalším boleslavském ataku. V 10. minutě po Ševinského klasické uličce Kysela opět přehrál Janů a perfektní centr ještě perfektněji z pár metrů hlavičkoval do liberecké sítě Řezníček – 0:1.

Zaskočení Liberečtí získávali ztracenou pohodu ztěžka. Naopak Boleslavští pokračovali v útočení. Po Hodúrově pasu se hrnul do libereckého vápna Kysela, ale narážečka s Řezníčkem se mu nevydařila podle představ. Mendy připravil střelbu Hodúrovi, ten však minul.

Teprve ve 20. minutě po Keričově nezištné přihrávce Smetanovi vyrážel Miller první nebezpečnou střelu libereckého útočníka. V následujících minutách se Boleslav ubránila prvnímu soupeřovu rohu a přežila nepřesnou Bílkovu střelu.

Ve 26. minutě se neujala Řezníčkova patička na Mendyho, v příští minutě Hodúrovu střelu zblokovali obránci, Kyselu ubránil Frejlach a po Ševinského centru se neprosadil Mendy. Kolem třicáté minuty se hráči předháněli v nepřesnostech a několik minut se hrálo uprostřed hřiště. Ve 37. minutě po Hodúrově obloučku přes šířku trestného území spálil jasnou šanci Kysela, jehož volej minul branku. Těsně před poločasovým odchodem do kabin trefil Dočkal trestným kopem hráčskou zeď a po následném rohu zabránil Bílkovi ve střelbě Ševinský.

Druhý poločas začali sice Liberečtí aktivněji, ale v 52. minutě měl gól na kopačce Kysela. Neprostřelil však libereckého gólmana po perfektní přihrávce Řezníčka. Odpovědí na Kyselovu šanci byl Keričův brejk, který Miller zmařil vyběhnutím mimo pokutové území. V 62. minutě nepovedeně trefil míč boleslavský stoper Procházka a nechtěně nabídl příležitost ke střelbě Smetanovi, tomu však v poslední chvíli v zakončení zabránil Ševinský.

V 66. minutě zahrozil opět liberecký kanonýr Kerič. Obešel Kalinu i Hodúra a lišácky vystřelil ke vzdálenější tyči boleslavské branky. Její ochránce se však neuvěřitelně natáhl a pravou rukou vyškrábnul dobře umístěnou střelu mimo pravou tyč. V 69. minutě zahrál Řezníček metr před vlastním trestným územím rukou a přímý kop z velmi výhodného místa poslal Dočkal těsně kolem hráčské zdi i horního koutu Millerovy branky.

V 81. minutě Nezmar našel přízemní přihrávkou rozběhnutého Keriče, ten si ve vápně zpracoval míč a nemilosrdně prostřelil Millera – 1:1. Libereckou touhu po vítězství zahodili Dočkal a Liška nepřesnými střelami.

V 89. minutě Hrdlička proběhl s míčem přes soupeřovu polovinu hřiště, ustál souboje s třemi protihráči a přistrčil míč Táborskému, který z necelých dvaceti metrů nekompromisní bombou propálil libereckého Zlámala – 1:2. Tím vyhnal z hlediště polovinu domácích diváků, přestože sudí nastavil ještě tři minuty nad řádnou hrací dobu. Boleslavští těsnou a zaslouženou výhru už udrželi.

Sestava FK Mladá Boleslav: Ševinský, Rolko, Procházka, Kalina – Kysela, Rajnoch, Hodúr (84. Sedláček), Poláček (69. Hrdlička) – Řezníček (74. Táborský), Mendy. Připraveni ještě byli Holub. Mašek a Šeda.

Sestava FC Slovan Liberec: Holeňák (82. Brožík), Polák, Košťál, Janů – Hudson (61. Liška), Bílek, Frejlach, Dočkal – Smetana (72. Nezmar), Kerič. Připraveni ještě byli Matula, Bejbl, Dort a Hauzr.

Góly: 81. Kerič - 10. Ŕzeníček, 89. Táborský

ŽK: Polák – Poláček, Kalina, Řezníček, Hrdlička

Rozhodčí: Franěk – Slavík, Kubáň

Diváků: 5670

Fanshop banner