Boleslavští hostí v sobotu Bohemians
Klub

Boleslavští hostí v sobotu Bohemians

Redakce

Mistrovská utkání celostátní dorostenecké ligy FK Mladá Boleslav – Bohemians 1905 se hrají v sobotním odpoledni 5. dubna na hřišti v areálu boleslavského Městského stadionu. Družstva starších dorostenců začnou ve 14,00 hodin a mladší týmy mají výkop v 16,15 hodin. Především duel starších dorostenců je pro potvrzení účasti boleslavského fotbalu v nejprestižnější tuzemské mládežnické soutěži velmi důležitý.

V tabulce starších dorostenců dělí Mladou Boleslav a Bohemians jeden jediný bod. Pražané na desátém místě jich zatím nasbírali čtyřiadvacet a Boleslavští na jedenáctém místě třiadvacet.

Protože střed tabulky je velmi našlapaný, od 6. do 12. příčky je sedm družstev v pěti bodech, případná výhra by boleslavské dorostence posunula do středu tabulky a tím pádem výrazněji od sestupových míst.

Mladší boleslavští dorostenci narazí sice na soupeře ze stejného klubu, ale podle aktuální tabulky na mnohem zdatnějšího, než jejich starší kolegové. V lize mladšího dorostu je Mladá Boleslav osmá se ziskem devětadvaceti bodů, ale Bohemians jsou druzí se sedmatřiceti body, když na vedoucí Olomouc jim schází pouze jeden bod. Navíc se mladí klokani vyznačují druhou nejproduktivnější ofenzívou, neboť v devatenácti mistrácích nastříleli soupeřům celkem čtyřicet gólů. Mladá Boleslav o deset méně.

V podzimní sezóně soutěžního ročníku 2007/08 starší dorostenci Mladé Boleslavi porazili Bohemians těsně 1:0 gólem Kubáta. Mladší týmy se na podzim rozešly remízově 1:1, když boleslavský gól trefil Marek Sedláček.

Fanshop banner