Rajnoch s Holubem versus Nezmar s Keričem
Klub

Rajnoch s Holubem versus Nezmar s Keričem

Redakce

Utkání 24. kola I.Gambrinus ligy FC Slovan Liberec – FK Mladá Boleslav se hraje v sobotu 5. dubna od 15 hodin na libereckém stadionu U Nisy. Do boleslavského týmu se po trestu za čtyři žluté karty vrací Kalina, Táborský a Řezníček. Naopak čerstvým trestancem je Kopic, který za osm napomenutí žlutou kartou nesmí hrát v Liberci ani následně proti Ostravě. Liberečtí momentálně žádného disciplinárně vyřazeného hráče nemají.

V utkání proti Mladé Boleslavi budou však na liberecké straně tři hráči v ohrožení trestu, neboť se tři napomenutí mají Jiří Bílek, Filip Dort a Zdeněk Zlámal. Z mladoboleslavských fotbalistů v přímém ohrožení zastavení činnosti při inkasování žluté karty nikdo není.

„Žádný z vykartovaných hráčů není tak velkou ztrátou, že by se nedal nahradit. Ale každý zásah do sestavy je vždycky problém,“ povzdechl si boleslavský trenér Karel Stanner při pomyšlení, že mu žádoucí stabilizaci defenzivy mužstva čerstvě narušila Kopicova absence pro dva nejbližší zápasy, když v utkání proti Brnu viděl už osmou žlutou kartu.

Ale fotbal více než karty ovlivňují góly.

Za Mladou Boleslav jich dosud nejvíce dal Jan Rajnoch 7, o jeden méně Radim Holub 6, Jan Kysela 3, Ivo Táborský a Jakub Řezníček po 2 a Adrian Rolko, Alex Mendy, Tomáš Sedláček, Marek Matějovský, David Vaněček a Milan Kopic po 1.

O žezlo libereckého krále kanonýrů se dělí Jan Nezmar a Andrej Kerič, kteří dali po 5 gólech. Kerič je do soupeřových sítí nasázel v letošních zápasech. O další góly se podělilo střelců, Filip Dort a Petr Papoušek po 4, Bořek Dočkal 3, Jiří Bílek 2, Jakub Dohnálek, Ivan Hodúr a Miroslav Holeňák po 1.

Fanshop banner