Plzni mají vracet dvougólovou prohru
Klub

Plzni mají vracet dvougólovou prohru

Redakce

Utkání 21. kola ČFL FK Mladá Boleslav“B“ – Viktoria Plzeň“B“ se hraje v sobotu 5. dubna od 10,15 hodin na mladoboleslavské Astonce. V rozpětí tří týdnů se boleslavský a plzeňský fotbal střetnou dvakrát o mistrovské body. V obou případech mají boleslavští fotbalisté svým plzeňským protivníkům co vracet. Nejprve v první dubnové sobotě v třetiligové soutěži boleslavští junioři podzimní prohru 1:3 a potom v posledním dubnovém víkendu prvoligový tým listopadovou porážku 0:2.

V loňském podzimním střetu boleslavské a plzeňské juniorky se hrálo o třetí místo ČFL, ovšem aktuální postavení týmů v jarní tabulce je zcela odlišné. Boleslavští se drží v popředí, naopak Plzeňští bojují o záchranu.

Před necelými osmi měsíci v Plzni měli Boleslavští z různých důvodů včetně zranění potíže dát dohromady sestavu. I tak se více než hodinu zdálo, že by mohli zabodovat, než v závěru zkolabovali v defenzívě a podlehli neobjektivnímu rozhodčímu.

V prvním poločase jednou a ve druhém dvakrát se neprosadil hlavičkující Pára. V 62. minutě Fabián levačkou z pětadvaceti metrů překonal plzeňského brankáře Krbečka. O deset minut později si Mrvík srazil do vlastní branky Lecjaksův centr, v 77. minutě si rozhodčí Čížek vymyslel penaltu, kterou proměnil plzeňský Borek, a tři minuty před koncem po zaváhání stopera Brezinského a brankáře Šedy boleslavskou prohru dovršil třetím gólem Leitl.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Pára, Brezinský, Mrvík, Kalíšek – Vajgl, Murárik, Svoboda (82. M:Sedláček), Fabián – Vaněček, Dytrt (46. (Schubert). Připraveni ještě byli brankář Ehrenberger a dorostenec Hubač.

Podzimní sestava Viktoria Plzeň“B“: Krbeček – Schuster (55. Leitl), Halama, Chvojan, Lecjaks – Vrzal (87. Grambal), Šiml, Vaculík (67. Tratina), Bárta – Borek, Süsser.

V předchozím soutěžním ročníku 2006/07, kdy se naopak zachraňovala boleslavská juniorka a plzeňská hrála v klidném popředí ČFL, vyzněla vzájemná konfrontace mírně aktivně pro Boleslavské.

V listopadu 2007 s trenérem Kokoškou prohráli v Plzni 0:1, když rozhodčí Koval v závěrečné desetiminutovce vyloučil boleslavské Tumu a Brezinského. Navíc Brezinský neproměnil penaltu a zmařil tak největší boleslavskou šanci na vyrovnání. Domácí odvetu na jaře 2007 boleslavští junioři pod trenérem Stannerem přesvědčivě vyhráli 4:1. Důležité boleslavské góly pro záchranu v ČFL stříleli M.Sedláček, Holub, Vajgl a Murárik.

Fanshop banner