Většinou se více radovali hosté
Klub

Většinou se více radovali hosté

Redakce

Utkání 24. kola I.Gambrinus ligy FC Slovan Liberec – FK Mladá Boleslav se hraje v sobotu 5. dubna od 15 hodin na stadionu U Nisy v Liberci. Z předchozích sedmi vzájemných utkání Mladá Boleslav vyhrála tři, Liberec také tři a jednou se body dělily. Celkové skóre 13:11 je mírně příznivé pro Mladou Boleslav. Ze třinácti boleslavských gólů celkem osm do liberecké sítě nastříleli hráči, kteří v současnosti boleslavský dres neoblékají (Pecka, Vaculík, Vít, Švejdík, Kulič, Abraham).

Vzájemná ligová bilance Mladé Boleslavi s Libercem:

Podzim 2004 Mladá Boleslav – Liberec 0:1 (Pospíšil)

Jaro 2005 Liberec – Mladá Boleslav 1:3 (Došek – Pecka, Sedláček, Vaculík)

Podzim 2005 Mladá Boleslav – Liberec 2:4 (Vít, Švejdík – Hodúr , Došek, Pudil, Holenda)

Jaro 2006 Liberec – Mladá Boleslav 2:3 (Matula, Abraham – Kulič 3)

Podzim 2006 Liberec – Mladá Boleslav 1:1 (Bílek – Abraham)

Jaro 2007 Mladá Boleslav – Liberec 4:0 (Kysela 2, Kopic, Holub)

Podzim 2007 Mladá Boleslav – Liberec 0:2 (Bílek, Nezmar)

V posledním střetnutí, které se konalo v pondělí 22. října 2007 na boleslavském Městském stadionu, dostali fotbalisté FK Mladá Boleslav od libereckého soupeře krutou lekci z produktivity. Fatálním okamžikem byla poslední minuta prvního poločasu, ve které Matějovský neproměnil pokutový kop. Liberecký Zlámal jeho slabou a nepřesnou střelu vyrazil.

Po změně stran nejprve v 51. minutě Bílek a o jedenáct minut později Nezmar strhli výhru na libereckou stranu. A tak podzimní utkání FK Mladá Boleslav – FC Slovan Liberec 0:2 skončilo úspěchem hostujícího týmu. Ostatně s výjimkou jara 2007 se ve většině střetnutí boleslavských a libereckých fotbalistů radovali hosté.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Voříšek, Rolko, Kopic – Sedláček (82. Vaněček), Matějovský, Rajnoch, Kalina (60. Poláček) – Kysela, Mendy, Táborský (67. Holub). Připraveni ještě byli Hrdlička, Schubert a Pižanowski.

Podzimní sestava FC Slovan Liberec: Zlámal – Šinglár, Petrouš, Košťál, Polák – Frejlach (77. Dohnálek), Bílek, Hodúr (60. Hudson), Papoušek – Nezmar, Dort (85. Hochmeister). Připraveni ještě byli Liška, Lattman a Hauzr.

Fanshop banner