Nejvyšší čas utnout smolnou sérii
Klub

Nejvyšší čas utnout smolnou sérii

Redakce

Dlouhých 165 dnů se potácí mladoboleslavský fotbal v mizérii, do které sklouzl 22. října 2007 domácí prohrou se Slovanem Liberec 0:2. Od té doby ze čtrnácti ligových utkání vyhrál pouze dvě, na Kladně a doma nad Českými Budějovicemi. Jinak šestkrát remizoval a šestkrát prohrál, čímž se propadl na desáté místo v celkovém pořadí a na poslední příčku v tabulce sestavené jen z domácích utkání. V sobotním odpoledni 5. dubna je ta pravá příležitost za špatným obdobím rázně zabouchnout vrata.

Vždyť Mladá Boleslav ještě na libereckém hřišti U Nisy v ligovém utkání neprohrála. Ze tří předchozích dvě vyhrála a jednou remizovala. Ostatně radost hostujícího týmu je nepřehlédnutelnou charakteristickou vzájemných střetnutí mladoboleslavských a libereckých fotbalistů. S výjimkou duelu na jaře 2007, kdy Mladá Boleslav doma rozdrtila Liberec 4:0 v přímé bitvě o účast v Poháru UEFA, platí, že hosté neprohrávají.

Naděje Mladé Boleslavi na úspěch v Liberci také živí skutečnost, že v letošním ligovém ročníku má lepší bilanci z utkání sehraných venku než doma. V jedenácti utkáních na soupeřových hřištích (3 5 3) získala čtrnáct bodů, tedy o jeden více než doma, při aktivním skóre 14:13. Z dvanácti domácích utkáních (3 4 5) má při zisku pouhých třinácti bodů dokonce výrazně pasivní skóre 12:17 a je na tom nejhůře ze všech šestnácti účastníků I.Gambrinus ligy.

Fanshop banner