Znají Mladou Boleslav i Slovan Liberec
Klub

Znají Mladou Boleslav i Slovan Liberec

Redakce

Pozornému fotbalovému příznivci jistě neušlo, že v letošní první dubnové sobotě se na libereckém hřišti U Nisy střetávají kluby vyznávající shodnou kombinaci klubových barev, a to modrou a bílou. Proto je na místě otázka, kolik hráčů by si mohlo splést strany, protože přešli z Mladé Boleslavi do Liberce či naopak. Aktuálně to připadá v úvahu snad jedině u Ivana Hodúra, jenž z Liberce přestoupil do Mladé Boleslavi teprve nedávno.

Osmadvacetiletý záložník Ivan Hodúr začínal s fotbalem v Seredi, sedm let byl v Nitře a dalších sedm let v Liberci, kam přišel na jaře 2001 a podílel se na dvou mistrovských titulech. Z Liberce do Mladé Boleslavi, se kterou se dohodl na tříletém kontraktu, přestoupil na počátku letošního roku 2008.

Dvaačtyřicetiletý Ladislav Maier chytal za Liberec, kam přišel z Drnovic, v letech 1992-98. V liberecké klubové statistice dodnes drží dva rekordy odchytáním 104 ligových utkání bez přerušení a 464 minut bez inkasovaného gólu. Po Euro 1996, ze kterého si jako třetí reprezentační brankář přivezl stříbrnou medaili, přestoupil do Rapidu Vídeň, odkud se v roce 2005 vrátil do Liberce na pozici sportovního ředitele. V průběhu podzimu 2007 přišel do Mladé Boleslavi. Převzal zodpovědnost za přípravu brankářů a od ledna 2008 je také vedoucím ligového mužstva.

Jediným fotbalistou, který přestoupil z Mladé Boleslavi přímo do Slovanu Liberec, je šestadvacetiletý prostějovský odchovanec Petr Krátký, jenž byl v FK Mladá Boleslav od roku 2002 do léta 2007, kdy odešel do Liberce, za který si však připsal jen tři prvoligové starty. Před tím nastoupil k šestadvaceti ligovým utkáním za Boleslav a ke třem za Brno, kde na podzim 2005 hostoval. V současnosti většinou kope za třetiligovou juniorku Slovanu Liberec a z prvoligové soupisky vypadl.

Pětatřicetiletý obránce či záložník Radek Bejbl začal s fotbalem v Nymburku a přes dorost Mladé Boleslavi se dostal do pražské Slavie, se kterou v roce 1996 slavil mistrovský titul a v témže roce získal stříbro s národním týmem na Euru. Potom hrál za Atlético Madrid, Lens, Slavii Praha, Rapid Vídeň a od loňského léta je na soupisce Slovanu Liberec.

Záložník Petr Papoušek, kterému bude za měsíc jednatřicet let, po začátcích ve Vrdech fotbalově vyrostl v mladoboleslavských mládežnických družstvech. Od konce dorosteneckého věku putoval přes Duklu Praha, Příbram, Spartu Praha, Jablonec a Ostravu do Liberce, kam přestoupil na jaře 2002 a získal s ním dva mistrovské tituly.

Fanshop banner